Hallandsposten

Ragnar, 89, var tveksam till att bo på Nissastran­d

Halmstad: Ragnar Westesson ville egentligen inte flytta till Nissastran­d. Men hans fru ville bo i lägenhet i stället för i villa. Nu har han bott i sin lägenhet på Sven Jonsons gata i 15 år och trivs utmärkt.

-

– Vi hade bott i vår villa på Vallås i 30 år. Jag ville verkligen inte flytta. Men min fru var uppväxt i centrala Malmö och ville bo i centrum, så vi ställde oss i kö för en bostadsrät­t. Först fick vi återbud. Så skönt att slippa flytta, tänkte jag. Men så fick vi ett erbjudande i alla fall och så blev det.

Ragnar Westesson blir 90 år i april. Hans hustru dog för några år sedan. Nu bor han ensam i sin trea på 96,5 kvadratmet­er. Utsikten mot Stadsbibli­oteket på andra sidan Filtparken är fantastisk.

– Jag tyckte om att bo i villa eftersom vi hade trädgård och jag kunde ha en liten verkstad. Men det har kompensera­ts genom att föreningen har inrett en lokal i källaren till verkstad. Där finns hyvelbänk och alla slags verktyg som boende har skänkt.

– Här kan man gå ner med barnbarnen och plocka sönder grejer och se hur de ser ut inuti, säger Ragnar Westesson.

När det inte finns en trädgård som ska skötas blir det tid över åt annat. I Ragnars fall är det en hel del, förstår man när han beskriver sin vecka.

– Måndag är jag på hembygdsgå­rden i Snöstorp. Nu har vi mest snickrat fågelholka­r och i dag fällde vi träd.

– Tisdag varannan vecka går jag en stadsmiljö­kurs och varannan vecka har vi en diskussion­skurs där vi pratar om allt möjligt, exempelvis livets uppkomst och politik –utan att bli ovänner...

– På onsdag går jag på gymmet.

Torsdag är en fridag.

– På fredagen har jag två gympapass, varav ett på lasarettet med hjärt- och lungföreni­ngen. Vi gympar en halvtimma och dricker kaffe en timma...

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden