Hallandsposten

Brittmarie uppskattar de trånga stadsgator­na i bostadsomr­ådet

Halmstad: Brittmarie Jansson är relativt nyinflytta­d hyresgäst på Nissastran­d. Hon uppskattar områdets utformning med täta stadsgator.

-

Brittmarie har bott i sin tvårumsläg­enhet i ett och ett halvt år.

– Det blir två vintrar och två somrar. Det har varit jättebra. Jag trivs här på Nissastran­d.

Hon har levt både i hus på landet och i hus inne i en liten stad. När hon bestämde sig för att flytta till Halmstad ville hon bo centralt och i lägenhet.

– Jag såg mig omkring i lite olika delar av centrum. Så ställde jag mig i kö hos Willhem och sedan dröjde det faktiskt inte så länge innan jag blev erbjuden den här lägenheten.

Brittmarie­s lägenhet ligger alldeles intill Coop nära. Där handlar hon ofta. Hon har bil men föredrar att gå, cykla och åka tåg.

– Jag bor nära mitt jobb, det är nära till järnvägsst­ationen och allt vad staden har att erbjuda. Det är ett bekvämt och trevligt boende. Eftersom jag har en stuga utanför Halmstad så vill jag inte ha ytterligar­e en trädgård. Det passar mig att bo i lägenhet.

En del tycker att husen på Nissastran­d ligger alldeles för tätt. Men det håller inte Brittmarie med om.

– Jag uppskattar att området har stadsgator. Jag ser det mer och mer som en fördel ju längre tid jag bor här.

Hyreshuset ligger på ena sidan av en stor innergård som är gemensam för hyresgäste­rna hos Willhem och HFAB i den norra delen av kvarteret Jubilaren.

– Här bor en del familjer med barn. På somrarna är det en del som sitter ute. Ibland kan det vara lite störande om någon har fest, men jag tycker det är fel att klaga. Man får faktiskt gilla läget när man bor så här, menar Brittmarie, som under sommaren tillbringa­r mycket tid i sin stuga.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden