Hallandsposten

Mot alla odds – Hammers upp i toppen i Allettan

Halmstad Hammers är ny serieledar­e i Allettan. Vem hade trott det för en månad sedan? I den lilla seriefinal­en mot Kallinge/ronneby var Hammers hårt pressat i slutet, men höll undan och vann igen. –Kardemumma! Nu ligger vi riktigt bra till, myser tränaren

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Kallinge/ronneby 2 Hammers 3

Hammers är utan tvekan årets flipp i Allettan. Klubben var tippat i botten, men när nu halva serien är spelad är det blåsvarta laget mycket överraskan­de i topp.

I grundserie­n blev det två segrar mot Kallinge/ronneby och i Soft Center arena på onsdagskvä­llen följde Hammers upp med tredje raka den här säsongen.

Krif tryckte på ordentligt i slutet och träffade både ribba och stolpe.

– Ett bra lag har tur, men vi behöver det. Vi spelar på marginalen hela tiden, men å andra sidan förtjänar vi att vinna eftersom vi jobbar så förbaskat hårt hela tiden, säger Fredrik Johansson.

Hemmalaget fick en kalasstart på matchen och tog ledningen efter fyra minuters spel när Christoffe­r Björk blev frispelad framför mål.

Då hade Oscar Jacobsson redan haft ett bra läge för Hammers, men missat i slottet och strax efter 1–0-målet kom Hugo Johansson, som var tillbaka efter sin förkylning, helt fri. Han fick gott om tid att tänka och avslutade med att försöka lägga pucken mellan benskydden på Isak Edman, men där var det stängt.

Hammers hade ytterligar­e några lägen innan Kallinge/ronneby började hitta linjerna framåt igen och utan några suveräna räddningar av

Anton Malmborg hade blekingarn­a gått till pausvila med ytterligar­e något mål.

Men i den andra perioden kom Hammers tillbaka – och det med besked!

Inom loppet av tre minuter svängde matchen från 0–1 till 3–1. Halmstad kvitterade genom Martin Pärna i spel fem mot fyra efter 12.56 sedan Sebastian Åkesson skymt målvakten.

Bara 65 sekunder senare var det Åkessons tur att hitta nätmaskorn­a. Oliver Lexenberg slog en perfekt, öppnande passning till Hammers tolva, som hur snyggt som helst lurade Edman och satte 2–1 med en backhand.

Efter 15.53 var det sedan dags igen. Kallinge/ronneby slarvade. Erik Åhlén snappade upp pucken och hittade fram med en passning till nye amerikanen Kevin Loppatto som sköt in sitt andra mål på lika många matcher.

– Vi gjorde en av våra bästa andraperio­der den här säsongen. Killarna hade fart under skridskorn­a och skapade många lägen. Det kändes lite som vi avgjorde matchen där.

Ändå blev det spännande på slutet sedan Ludwig Wistén reducerat till 2–3 och Kallinge/ronneby sedan träffat både ribba och stolpe i jakten på en kvittering.

– Nu har vi skapat ett hyfsat läge inför Grindslant­en på fredag (Nybro). Då hoppas jag att folk går man ur huse och fyller ladan.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Halmstad Hammers fortsätter att överraska och efter segern på bortais mot Kallinge/ronneby är Hammers i serieledni­ng i Allettan.
Bild: Roger Larsson/arkiv Halmstad Hammers fortsätter att överraska och efter segern på bortais mot Kallinge/ronneby är Hammers i serieledni­ng i Allettan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden