Hallandsposten

Allsvenska klubbar visar intresse för ex-hbk:aren

Eric Smith är tillbaka i Belgien efter utlåningen till norska Tromsö. Men klubbar i Sverige, Danmark och Tyskland uppges nu visa intresse för den förre Hbk:aren.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Eric Smith värvades av belgiska KAA Gent i juni 2018 och skrev på ett fyraårskon­trakt, men har haft en tuff tid i klubben och hamnade i frysboxen efter debuten i ligan under danske tränaren Jess Thorup.

– Jag frågade tränaren vad jag skulle göra för att få spela, men fick till svar: inget! Han sa att han bara valde de andra mittfältar­na i stället, hade Eric Smith berättat för Hp-sporten.

Efter att bland annat Falkenberg och Norrköping varit intressera­de av att värva mittfältar­en i somras lånades den förre Hbk-mittfältar­en ut till norska Tromsö för att få speltid, men kunde inte förhindra att klubben åkte ur den norska högstaliga­n.

Nu är 23-årige Smith tillbaka i Gent, men frågan är om han stannar där. I oktober öppnade Eric Smith, i en intervju med Hp-sporten, för en flytt från klubben om inte speltiden ökade när han återvände till Belgien.

– Då hoppas jag att klubben inte sätter några käppar i hjulen utan låter mig fortsätta karriären någon annanstans, sade Eric Smith då.

Enligt Fotbollska­nalen är flera klubbar intressera­de av Smith, däribland IFK Göteborg som Fotbolldir­ekt rapportera­t om, och Smiths förra klubb IFK Norrköping. Men även danska Bröndby och tyska andraliga-klubben St. Pauli ska vara intressera­de.

Gent, med landslagsb­acken Mikael Lustig på bänken, vann med 3–1 mot Mouscron i omstarten i den belgiska ligan i helgen. Gent möter härnäst KRC Genk på lördag.

 ?? Bild: Jasper Jacobs/bildbyrån/arkiv ?? Eric Smith är tillbaka i Gents blå tröja efter utlåningen till norska Tromsö under hösten. Men den förre Hbk-mittfältar­en drar till sig intresse från klubbar både i Allsvenska­n och utomlands.
Bild: Jasper Jacobs/bildbyrån/arkiv Eric Smith är tillbaka i Gents blå tröja efter utlåningen till norska Tromsö under hösten. Men den förre Hbk-mittfältar­en drar till sig intresse från klubbar både i Allsvenska­n och utomlands.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden