Hallandsposten

Målrikt när Drott tog poäng mot Kristianst­ad

Det blev målrikt värre när Drott knep en poäng mot ett förstärkt IF Kristianst­ad på bortaplan. – Jag är nöjd med att vi tog en pinne mot det här tunga och starka laget, säger Drotts tränare Johan Hedlund.

- Anders Tornell

Drott hade chans att rycka åt sig tre poängs försprång i kampen kring det positiva kvalstreck­et i division 1 södra.

Men Kristianst­ad hade plockat in några spelare från Kristianst­ads elitseriel­ag och då blev det förstås jobbigare för Halmstadla­get att vinna.

Framför allt hade Hedlunds mannar svårt med 110 kilo tunge mittsexan Ludvig Jurmala Åström, som gjorde hela 14 mål för skåningarn­a.

– Kristianst­ad har säkert 3–4 spelare som är tyngre än vår störste och då blir det väldigt jobbigt att hålla emot i försvaret i längden, tycker Johan Hedlund.

Men Drott vek inte ner sig utan kämpade hårt matchen igenom trots att det såg väldigt illa ut i den andra halvleken, då Kristianst­ad var i ledningen med fyra mål.

Gästerna hämtade in försprånge­t och fick till och med en möjlighet att avgöra i slutet, men missade en chans från kanten.

I stället tog Kristianst­ad timeout med fyra sekunder kvar och hade då chans att gå segrande ur striden.

– Men då sprang deras kille rakt in i våra försvarare och åkte på en stürmerfou­l. En vårdslös satsning. Jag tror att han skadade sig själv där i den situatione­n. Ett oavgjort resultat var rättvist i slutänden, tycker Hedlund.

Poängen gör att rödvitt nu har två poäng ner till fjärdeplac­erade Ankaret och allt mer ser ut som ett lag som kan vara med och kriga om en kvalplats.

– Vi fokuserar inte på tabelläget. Det kan fortfarand­e hända mycket och det viktigaste för oss nu är hålla igång spelet. Jag är nöjd att vi ligger däruppe, men det primära för oss är skapa trygghet och i första hand säkra en plats i nästa års division 1-serie, säger Hedlund.

I Drott utmärkte sig Calle Almander som blev bästa målskytt på nio fullträffa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden