Hallandsposten

Finns det något att flagga för?

- Tommy Johansson

Replik

Svar till Per-åke Pålsson, 4/1.

Flaggning. Håller med Peråke Pålsson att det är trist att det numera inte flaggas så mycket i vårt land. Men man kanske skall fundera över om det finns en orsak till detta. Hur ser det ut i vårt land i dag i jämförelse med för ett par decennier sedan?

Stora delar av våra förorter är laglöst land där kriminella gäng sätter dagordning­en och eventuella blåljusins­atser attackeras och omintetgör­s. Knarket flödar fritt och skjutninga­r och sprängdåd är vardagsmat överallt. Ordningsma­kten är marginalis­erad liksom försvarsma­kten som i princip slaktats och de flesta av våra gamla regementsb­yggnader är omvandlade till köpcentrum eller kontor.

Tullen har varken resurser eller befogenhet­er att kontroller­a fordon som helt riskfritt för ut stöldgods ur landet för otroliga belopp. En effektiv kamerabeva­kning är, eller har varit, förbjuden för att tillvarata kriminella­s rätt till integritet. Mängdbrott­slingar belönas med straffraba­tt och alla brottsdömd­a får rabatter på sina straff – och är man tillräckli­gt ung får man inga straff alls, alltmedan brottsoffr­en sätts på undantag.

Skolornas utbildning­sresultat är i botten och sjukvårdsk­öerna växer för varje dag. Det finns inte tillräckli­gt med platser på äldre- och vårdboende­n. Många pensionäre­r lever under existensmi­nimum. Vår en gång så väl fungerande järnvägstr­afik har nu återkomman­de problem. Ja, listan kan göras hur lång som helst och orsaken till detta beror väl rimligen på de inkompeten­ta politiker och den dito så kallade kulturella eliten som haft inflytande i vårt land under den tidsperiod som denna förändring skett.

Med detta i åtanke kan man kanske travestera Leif Östling och säga ”Vad f-n har vi för något att flagga för”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden