Hallandsposten

De bör få åka gratis i hela Halland

- Jan Claesson aktiv socialdemo­krat

Kollektivt­rafik. Det talas mycket om miljön i Halmstad, Halland och i Sverige i dag. Men när det börjar kosta pengar, så börjar man knorra och tycker att det är dyrt att göra något.

Miljön kan inte värderas i pengar – varken i kronor, euro, dollar, yen eller i någon annan valuta. Miljön är ett arv som förs vidare från generation till generation. De som i dag styr Sverige politiskt men även genom handel, industri med mera, borde tänka framåt och inte vara nej-sägare när förslag kommer för att genomföra förändring­ar så att vi kan lämna över ett sunt miljötänka­nde till nästa generation.

Mitt förslag är ett litet steg, men ändå ett stort steg

Skribenten har förslag gällande kollektivt­rafiken i länet. för människorn­a i Halland. Låt alla studerande barn och ungdomar åka gratis buss upp till 21 års ålder i hela Halland dygnet runt. Låt alla pensionäre­r från 70 års ålder åka gratis buss och tåg i hela Halland dygnet runt. Det finns många äldre som har en dålig pension och inte har råd att ta sig ut, men det finns även en ensamhet som breder sig ut över samhället eftersom många naturliga mötesplats­er har försvunnit under årens lopp.

Vi i samhället har en solidarisk skyldighet att bry oss om både de gamla men även de som är yngre. Många barnfamilj­er har inte ekonomi att köpa busskort. Det handlar också om att få barn och ungdomar att använda kollektivt­rafiken mer och mer. För att finansiera detta så kan man höja skatten.

Vill man vara rädd om sina gamla föräldrar och sina barn borde nog inte folk motsätta sig ett sådant här förslag. Då slipper också politikern­a gnälla om var man skall hitta pengarna till denna reform.

 ?? Bild: Tt/arkiv ??
Bild: Tt/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden