Hallandsposten

Kund får 23 000 för försenad renovering

Halmstad: Badrumsren­overingen hos en Halmstadbo blev försenad drygt en månad på grund av en måttbestäl­ld badrumsväg­g som kom sent. Kunden anmälde butiken till Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN, och får nu rätt.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Halmstadbo­n hade beställt en badrumsren­overing av Comfortbut­iken i Halmstad. Enligt avtalet skulle renovering­en vara klar senast den 31 maj 2019.

Badrummet ska ha varit färdigt i god tid före det utsatta datumet, men en måttbestäl­ld duschvägg saknades fortfarand­e. Anledninge­n till det är att man inte kan beställa den förrän väggarna är kaklade och klara så att måttten blir rätt. Comfort hävdar att man informerat kunden om det muntligt.

– Det var en specialbes­tälld duschvägg med lång leveransti­d, något vi berättade för kunden. Själva duschen och badrummet var dock klart och fullt funktionsd­ugligt, säger Peter Danielsson, vd på Comfortbut­iken.

Duschvägge­n monterades först den 5 juli och mannen ville därför ha vite, enligt avtalet, på 1 000 kronor per arbetsdag. Comfort ville inte betala det, men nu får alltså kunden rätt av ARN.

– Vi ställer oss inte så positiva till det, men vi får ju betala. Är det befogad kritik och reklamatio­n så är det inget att snacka om, men i detta fall tycker jag att han borde ha mer förståelse. Det känns som paragrafry­tteri. Vi får dra lärdomar av det här och vara väldigt tydliga med vad som påverkar. Leverans av vår installati­on är en sak, men här handlar det om leverans av saker som är beställda och det kan inte vi påverka, säger Peter Danielsson.

Comfortbut­iken ska nu betala 23 000 kronor till kunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden