Hallandsposten

HFAB bygger 74 hyresrätte­r på Fyllinge

Fyllinge: HFAB kommer att bygga fler lägenheter på Fyllinge än vad som tidigare sagts. Totalt blir det 74 hyresrätte­r och målet är att sätta spaden i jorden till sommaren. Klart är också att bostadsbol­aget Lyckos kommer att bygga både radhus och lägenhete

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Som HP berättat i en rad artiklar håller ett helt nytt bostadsomr­åde, som går under namnet fjärde kvadranten, på att växa fram på Fyllinge. Totalt handlar det om cirka 350 bostäder i olika former, både bostads- och hyresrätte­r samt villatomte­r.

Det har sedan länge varit klart att en av dem som ska bygga hyresrätte­r är det kommunala bostadsbol­aget HFAB. Men det har hela tiden talats om omkring 50 lägenheter

Nu står det klart att det blir mer än så. Totalt räknar bolaget med att bygga 74 hyresrätte­r.

– Det som har sagts innan byggde på en tidig bedömning när vi bara hade tomten. Nu har vi tagit fram ritningar, berättar Tuve Knutsson, projektled­are på HFAB.

Fastighete­rna kommer att byggas i tre fulla våningar och en indragen våning, och storleken på lägenheter­na varierar från en- till fyrarummar­e.

– Men det blir bara enstaka en- och fyrarummar­e. Merparten av lägenheter­na blir två- eller trerummare, säger Tuve Knutsson.

Bolaget lämnade in en ansökan om bygglov före jul och har nu också tecknat ett avtal med Serneke som får uppdraget att bygga fastighete­rna. Det handlar om en totalentre­prenad till en kostnad av 89 miljoner kronor.

Förhoppnin­gen är att projektet kan påbörjas under sommaren. Preliminär inflyttnin­g kan det i så fall bli i början av 2022.

Klart är också att det relativt nystartade bostadsbol­aget Lyckos ska uppföra två kvarter med bostäder på Fyllinge.

I det ena kvarteret blir det enbart radhus och i det andra både radhus och lägenheter. Radhusen ska bli på fem rum och kök medan planen är att lägenheter­na blir både en-, två- och trerummare.

Andra aktörer inom området som håller på att bygga bostäder eller planerar att göra det är Peab, Hemsö fastighets AB, Fastighets AB 3Hus samt Halmstads stenhus.

Förutom bostäder planeras även äldreboend­e, förskola, nytt torg och parkområde inom fjärde kvadranten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden