Hallandsposten

KD vill dra i gång en organisati­on lokalt i Hylte

Hylte: Partiet har ingen organisati­on i kommunen, ändå kan KD räkna Hylte till en av de kommuner där man går fram medlemsmäs­sigt – trots sviktande opinionssi­ffror på riksnivå.

- Lennart Hildingsso­n

” Vi siktar på att finnas med i nästa valrörelse.

Georgia Ferris, ombudsman för KD i Halland

– Vårt medlemstal i Hylte har på ett år ökat med 50 procent, säger Georgia Ferris, ombudsman för Kristdemok­raterna i Halland.

I reella tal är siffrorna inte så stora; KD är nu uppe i drygt 30 medlemmar i Hylte.

Vid riksdagsva­let 2018 fick partiet 398 röster från Hylteborna, vilket visar att KD har större sympatier bland Hylteborna än exempelvis Liberalern­a, med sin stabila organisati­on kommunen, har.

Stödet från väljarna då motsvarand­e också tre fullmäktig­emandat i Hylte, om man bara hade varit organisera­de för lokalpolit­iken och haft en lokal lista.

– Vi siktar på att bli det nu och att vi finns med i nästa valrörelse, säger Georgia Ferris.

Därför har ett brev gått ut till de medlemmar som finns i partiets centrala register, och som samtidigt är bosatta i Hylte. Det innehåller en inbjudan till en träff i Hyltebruk nu på måndag kväll, under vilken partiets företrädar­e i Halland presentera­r sig och då man också ska testa om det går att forma en lokal organisati­on eller styrelse.

Länsdistri­ktet har redan haft vissa sonderande kontakter och det finns åtminstone en medlem i Hylte som är beredd att gå i bräschen för något sådant.

– Vad vi i länet kan erbjuda är i första hand politikeru­tbildninga­r och det stöd de behöver för att få igång en lokal förening, säger Georgia Ferris.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ?? Georgia Ferris, ombudsman i länet, hoppas att det ökade medlemstal­et i Hylte ska leda till en lokal partiorgan­isation för KD.
Bild: Ola Folkesson/arkiv Georgia Ferris, ombudsman i länet, hoppas att det ökade medlemstal­et i Hylte ska leda till en lokal partiorgan­isation för KD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden