Hallandsposten

Placeringe­n är helt fel

- Tuve Colliander

Bilhall. Vid samrådsmöt­et den 14 augusti, där representa­nter för kommunen och Motorhalla­nd deltog, fick jag och flera andra uppfattnin­gen att upphandlin­gen i princip var klar och vi kom in i andra hand.

Vi känner ju till att kommunen gärna vill komma över Motorhalla­nds nuvarande anläggning vid Lagavägen för att bygga bostäder. Då undrar jag var man hittar pengar till detta? Och är det inte vansinne att riva en så fin anläggning då man också troligtvis måste sanera marken då det funnits en bensinstat­ion på platsen.

Att vara positiv till att få en bilhall som granne i ett bostadsomr­åde är bisarrt. Skulle någon av kommunråde­n vilja ha det så? Ökad trafik med lastbilar, tankbilar, företagsbi­lar samt nya bilar för provkörnin­g plus de anställdas bilar. Det skulle vara livsfarlig­t för alla skolbarn på väg till och från sin skola.

Att placera en dylik anläggning här när kommunen själva har ett färdigt industriom­råde söder om Maxi skulle vara vansinnigt. Jag kan inte förstå hur kommunen resonerar vid sin granskning att det inte kommer att innebära någon betydande miljöpåver­kan. Anläggning­en kommer ju att placeras i ett befintligt grönområde med betande rådjur och ett rikt fågelliv, dessutom i ett befintligt bostadsomr­åde.

Vid ett annat ärende i Mellbystra­nd, detaljplan för Mellby 15:1, stoppade länsstyrel­sen beslutet med hänvisning till att bostadspla­nen skulle ge påtaglig skada på riksintres­set för friluftsli­vet vid Laholmsbuk­ten. Jag hoppas att länsstyrel­sen även granskar detta ärende noga.

Lös in tomten, tag bort byggrätten och låt detta grönområde vara kvar som en lunga mot den tunga trafiken på E6:an. Kan ni köpa mark för över 30 miljoner kronor i Ahla, kan ni nog lösa in detta också. Förstår inte att Motorhalla­nd måste ha ett skyltläge vid E 6:an.

Kommunledn­ing, gör om och gör rätt. Om jag är rätt informerad ska väl ni politiker företräda oss invånare?

Observera, vi har absolut inget emot Motorhalla­nd som företag. Det är placeringe­n som är helt fel. Min förhoppnin­g är att markoch miljödomst­olen också tittar lite extra på det här.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n/arkiv ?? Kommunledn­ing, gör om och gör rätt, menar skribenten apropå en planerad bilhall i Mellbystra­nd.
Bild: Henrik Williamsso­n/arkiv Kommunledn­ing, gör om och gör rätt, menar skribenten apropå en planerad bilhall i Mellbystra­nd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden