Hallandsposten

Tungt bakslag för Drott – ny korsbandss­kada för Johan Gustafsson

Tufft avbräck för Drott i jakten på en allsvensk kvalplats: Förstemålv­akten Johan Gustafsson, 24, är korsbandss­kadad – igen. – Det var lite nattsvart där i går, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Johan Gustafsson skadade sig under tisdagens bortamatch mot IF Kristianst­ad (34–34).

– Det var fem sekunder kvar av första halvlek och jag skulle ut på ett friläge och stänga mellan benen. Då vred jag till det högra knäet, berättar han.

På torsdagskv­ällen genomgick Drottmålva­kten en magnetkame­raundersök­ning – och beskedet var det sämsta tänkbara: det främre korsbandet i knäet är av.

Det är den andra korsbandss­kadan på kort tid för Johan Gustafsson, vars andra knä gick sönder på ett liknande sätt i december 2017 och höll honom borta från handbollen i ett år.

Hur mår du nu?

– Det var lite nattsvart där i går. Men man har gjort det innan, jag vet vad som krävs och jag vet att jag kan göra det igen. Jag är inställd på att jag ska spela handboll igen. Jag har jättebra människor runt mig så det ska nog gå fint, säger han.

Nu väntar operation för Johan Gustafsson.

– Ja, förhoppnin­gsvis så fort som möjligt. Det är lite upp till när de har tid, men jag hoppas på inom en och en halv vecka.

För Drott, som sensatione­llt ligger trea och på allsvensk kvalplats som nykomling i herrettan, är skadan ett tungt bakslag.

– Det var vad vi befarade och det är klart att, som med alla spelare som har den kvalitet som Johan har, så blir det ett avbräck för oss. Samtidigt är jag glad nu att jag har kört runt på tre målvakter. Det känns bra att ha tre bra målvakter i en sådan här situation, säger tränaren Johan Hedlund.

Drotts målvakt Johan Gustafsson har drabbats av sin andra korsbandss­kada på två år.

Nu får i stället Pontus Söderberg, 21, och Malte Johansson, 18, ta ett större ansvar – närmast hemma mot Ystads IF U på söndag i en match som för övrigt tv-sänds direkt på hallandspo­sten.se. Kommer ni att försöka hitta någon ny målvakt utifrån?

– Nej, det blir alldeles utmärkt med Pontus och Malte. Malte var väldigt duktig i bortamatch­en mot Ystad och mot Alingsås hemma, och Pontus var väldigt, väldigt duktig borta mot Vinslöv (serieledar­na), när vi spelade oavgjort. Jag har tre bra målvakter och har de sin dag så är de uppe på de här 40–45 procenten i räddningar, svarar Johan Hedlund.

Ystads IF U ligger på nionde plats i division 1-tabellen, på negativ kvalplats, men slog senast Karlskrona borta med 35–29.

 ??  ??
 ?? Bild: Hp/arkiv ??
Bild: Hp/arkiv
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden