Hallandsposten

Haglund: ”Vi möter Skandinavi­ens bästa lag”

Ett FC Köpenhamn som laddar för Europa League och omstarten i danska ligan. Redan i HBK:S andra match för året kommer det stora elddopet. – Vi möter Skandinavi­ens bästa lag som har en lönebudget på 160 miljoner danska kronor. Det går rätt många HBK på ett

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Efter 3–1-segern mot division 1-laget Lund förra helgen blir FC Köpenhamn ett betydligt tuffare motstånd på Parken under lördagen för HBK.

– Det blir ett steg upp i motstånd om man säger så. Det är roligt, säger Magnus Haglund och fortsätter:

– Vi kommer göra saker på samma sätt mot FCK som mot Lund så får vi se vad som går och inte går att göra och så får vi dra lärdom av det.

Magnus Haglund förväntar sig en matchbild där fokus ligger på defensiven.

– Rimligen. Vi möter Skandinavi­ens bästa lag som har en lönebudget på 160 miljoner danska kronor. Det går rätt många HBK på ett FCK om man säger så.

– Ser man på det ska det bli försvarssp­el hela matchen för oss, men vi åker dit, håller huvudet högt och tänker att vi ska spela en hel del anfallsspe­l också.

För FC Köpenhamn är träningsma­tchen den första i förberedel­serna inför ligaomstar­ten mot Esbjerg den 14 februari och Celtic i Europa League den 20 februari. FCK har tagit ut en 22-mannatrupp till matchen där bara skadade Nicolai Boilesen och Jonas Wind saknas.

HBK gör två ändringar i startelvan där Mikael Boman och Joel Allansson ersätter Sadat Karim och Dusan Djuric (som vilade från fredagens träning) jämfört med segern mot Lund. Oscar Petersson (häl), Emil Tot Wikström (häl), Erik Ahlstrand (ljumskar), Isac Larsson (ljumskar) och Jacob Olsson (lår) saknas. Däremot kan det bli en debut för nyförvärve­t Robin Östlind som är med i truppen för första gången.

HBK har genom åren haft flera spelare från den danska storklubbe­n. I december 2018 inledde också ett mer formellt samarbete klubbarna mellan.

Hur ser dialogen ut i dag?

– Samarbetet är där, men det går i vågor när man har några beröringsp­unkter och när man inte har det beroende på hur läget är. Just nu har vi inte så många projekt men det kan ändra sig på en vecka eller en månad, säger Magnus Haglund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden