Hallandsposten

Simon från Torup tar plats på Intiman

Snart är det premiär för musikalen ”Annie” på Intiman i Stockholm. Simon Pettersson från Torup finns med på scen, och den här gången spelar han fyra olika roller.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

Kultur&nöje: 19-årige Simon Petteraaon atår återigen på Intimana acen i Stockholm. Den här gången apelar han fyra olika roller i muaikalen ”Annie”.

För 40 år sedan var det Pernilla Wahlgren som spelade huvudrolle­n i samma musikal. Det blev Pernillas stora genombrott. Berättelse­n har tolkats i flertalet filmer och även på stora scener världen över. Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie från 1924 av Harold Gray.

När ”Annie” nu sätts upp på Intiman i Stockholm är 19-åriga Simon Pettersson taggad.

– Det känns verkligen stort, att få vara här i Stockholm och ingå i den här ensemblen. Det är ju ändå här det visas mest föreställn­ingar. Det är jättekul, säger han.

Simon har tidigare synts i musikaler som ”Sound of Music”, även den visades på Intiman men också på Lisebergst­eatern och i Falkenberg. Då spelade han brevbärare­n Rolf.

– Vi har spelat ”Sound of music” i nästan två år. Det känns riktigt kul med en ny premiär.

Musikalen utspelar sig under 1930-talets Amerika och Annie är den föräldralö­sa flickan som bor på ett barnhem på Hudson Street. Där trivs hon inte speciellt bra och gör allt för att komma därifrån. Till slut hamnar hon hos miljardäre­n Oliver Warbucks, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförena­s med sina föräldrar.

I musikalen spelar Simon polis, politiker, betjänt och radioprogr­amledare.

– Just nu känns det som att det kommer gå bra, men det är klart att man tänker en del hur det ska gå rent praktiskt med kläder och så. Rollerna i sig är också ganska

olika så det gäller att ställa om i hjärnan, säger han.

I en scen spelar han även tillsamman­s med hunden Sheila, en tvåårig australian shepherd.

– Man tror nästan att den här vovven är fake. Hon är riktigt duktig och tittar på en som att hon är med på allt man säger.

Falkenberg­aren Kålle Gunnarsson

är regissör, en som Simon har jobbat mycket med genom åren.

– Jag träffade Kålle för första gången när jag var elva år, så vi känner varandra väldigt väl. Men eftersom jag var barn när vi träffades har relationen såklart utvecklas i och med att jag blir äldre. Det är tack vare Kålle som jag får vara en del av så många föreställn­ingar och musikaler, säger Simon.

”It’s the hard knock life”, ”Maybe”, ”I think I’m gonna like it here” och ”Tomorrow” är kända låtar från musikalen. Premiären på Intiman är den 15 februari.

 ?? Bild: ?? Simon Pettersson från Torup är med i musikalen ”Annie”. På bild syns Simon med Kimberly Rydberg ”Annie” och hunden Sheila.
Bild: Simon Pettersson från Torup är med i musikalen ”Annie”. På bild syns Simon med Kimberly Rydberg ”Annie” och hunden Sheila.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden