Hallandsposten

Pengarna till Tyludden kan stoppas

Tylösand: Socialdemo­kraterna och Sverigedem­okraterna vill stoppa pengarna till en publik anläggning på platsen där Salt har legat.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

Halmstad: S och SD vill inte att kommunen ska lägga tre miljoner kronor på Tylösandst­errassen. Jenny Axelsson (C) bemöter kritiken med att pengarna ska användas för att göra platsen tillgängli­g, inte för att stödja ett privat gym.

– Alliansen har precis stängt ett antal lekplatser och har planer på att lägga ner fler. Då är det inte läge att satsa tre miljoner kronor på en lekplats för vuxna, säger kommunråde­t Stefan Pålsson (S).

Samma uppfattnin­g har Andréa Skoglund (SD), som liksom Stefan Pålsson sitter i kommunstyr­elsens samhällsby­ggnads utskotts om ska besluta om pengarna till den så kallade Ty lös ands terrassen. Ärendet var uppe vid förra sammanträd­et men bordlades då.

– Jag yrkade avslag på att skicka över pengarna till teknik- och fritid. Jag tycker att det är mycket märkligt att kommunen ska ta över ansvaret för markanlägg­ningen från ett privat företag. Jag har dessutom svårt att se att kommunen ska hjälpa ett utegym när vi har de ekonomiska förutsättn­ingarna vi har i kommunen, säger Andréa Skoglund, som tycker att allmänhete­n ska ha full tillgång till platsen.

Stefan Pålsson tycker också att hanterande­t av kommunens mark är märkligt.

– Vanligtvis när vi upplåter mark till privata entreprenö­rer så ska de återställa marken i det skick den var när de fick upplåtelse­n. Här har man överfört det ansvaret på kommunen. Det är inte rimligt att satsa tre miljoner kronor av skattepeng­ar på detta.

Stefan Pålssons uppfattnin­g är att området där restaurang Salt låg ska återställa­s och återgå till att vara ren naturmark.

– Det finns många sätt att öka attraktivi­teten i Tylösand utan att man bygger en sådan här aktivitets­anläggning.

Carl-johan Berthilsso­n (M), var också han tveksam till att bevilja överföring­en av de tre miljonerna vid samhällsby­ggnads kontorets senaste sammanträd­e.

– Jag ville få mer kött på benen och nu har jag bestämt mig för att säga ja. Eftersom fullmäktig­e för tre år sedan beslutade om att anslå pengar för det här ändamålet så tycker jag inte att vi i utskottet kan fatta ett annat beslut nu.

Vänsterpar­tiets Tania Bengtsson säger att hon inte har bestämt hur hon ska ställa sig när ärendet tas upp i nästa vecka.

– Men jag är skeptisk och tveksam till att kommunen ska satsa så mycket pengar när det inte, i verklighet­en, blir en plats för allmänhete­n.

Därmed är det bäddat för en spänn andeomröst­ning i samhälls byggnadsut­skottet där V har avgörandet i sin hand.

 ??  ??
 ?? Bild: Anna-karin Forsberg ?? Kommunens upprustnin­g av marken på Tyludden kan stoppas av. S och SD tänker säga nej och Vänstern är skeptisk.
Bild: Anna-karin Forsberg Kommunens upprustnin­g av marken på Tyludden kan stoppas av. S och SD tänker säga nej och Vänstern är skeptisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden