Hallandsposten

Axelsson (C): Inga miljoner till något privat företag

Tylösand: – Kommunen satsar på Tylösandst­errassen för att stranden på Tyludden ska bli tillgängli­g för alla. Vi ger inga pengar till ett privat företag.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

Det säger kommunråde­t Jenny Axelsson( C ), ordförande­isa mhälls byggnadsut­skottet. Hon reagerar på att det sprids missvisand­e uppgifter om vad de tre miljonerna ska användas till, både bland allmänhete­n och vissa politiker.

– Det är mycket olyckligt om det uppfattas som att kommunen ska bekosta ett gym åt ett privat företag. Så är det inte.

Jenny Axelsson menar att S och SD är på väg att ställa till det när de vill stoppa överföring­en av pengar, som ska användas för att ställa i ordning platsen på Tyludden.

– Det är makalöst skevt att kalla tillgängli­ga ytor i rekreation­smiljö för lekplatser för vuxna. Det borde få tillgängli­ghetsrörel­sen och alla med funktionsv­ariation att rasa, säger hon och syftar på Stefan Pålssons (S) uttalande i HP.

Jenny Axelsson hänvisar till det beslut som kommunfull­mäktige fattade i budgeten för 2018–2020 när pengarna avsattes.

– Målet var redan då att kommunen skulle ställa i ordning ett område för spontan aktivitet som ska vara tillgängli­g för alla längs

Ty lös ands stranden och Prins Bertils stig. Sitter man i rullstol finns det inte särskilt många möjlighete­r att komma nära vattnet i Tylösand.

Jenny Axelsson tycker att S och SD antingen inte har lust att anstränga sig för att förstå, alternativ­t att de medvetet vill missförstå.

– Beslutet om vad de tre miljonerna ska användas till har redan fattats av fullmäktig­e. Samhällsby­ggnads utskottet ska bara besluta o mattpengar­na ska flytta still teknik-och fritidsför­valtningen­s konto så att de kan använda dem. Om det blir nej måste hela ärendet till fullmäktig­e igen.

Malin och Patrik Braw, som ska driva utegymmet på Tyludden, bekräftar att de bekostar allt kring gymmet själva.

– Vi får inte en krona från kommunen. Vi hyr en del av platsen och betalar för markupplåt­elsen, bygglovet med mera. Gymmet kommer att uppta 176 kvadratmet­er av området som är omkring 500 kvadratmet­er stort, förklarar de.

Om de inte får möjlighet att ha sittgym på Ty lös ands terrassens å tänker de söka tillstånd att få vara på stranden där de höll till förra sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden