Hallandsposten

L-politiker framför kritik mot nya tågtider

Halland: Längre restider, avgångar som inte går vid samma minuttal varje timma och sämre anknytning mellan tåg och buss. Många resenärer har varit kritiska till tågtiderna som infördes den 15 december. En av de missnöjda tågpendlar­na är Tommy Rydfeldt (L)

- Viktoria Andersson

– Man har krav på sig att minska förseninga­rna och då lägger man in så mycket luft i tabellen att det inte kan bli några förseninga­r. Men det känns som att tabellen är ofärdig, de borde ta det flera varv till och titta på om det verkligen ska vara på det här sättet, säger han över telefon.

I onsdags mottog Trafikverk­et ett brev från Rydfeldt, där han uppmanar myndighete­n att snarast se över tidtabelle­n i samarbete med trafikhuvu­dmännen. ”Förändring­ar i tidtabelle­n kan inte vänta till december 2020” skriver han i brevet.

Rydfeldt berättar att han själv märkt av en försämring när han tågpendlar mellan Kungsbacka och Halmstad. Emellanåt tar han tåget ner till Lund.

” De måste titta på vad de kan göra akut. Tommy Rydefeldt (L)

– Den största utmaningen är att man förlängt restiden. Ju längre man reser, desto längre förlängnin­g på resan. För mig tar det ungefär fem till tio minuter längre tid när jag pendlar till Halmstad. Pendlar man till Laholm kan det handla om 25 minuter längre tid på resan, för att tåget får vänta i Halmstad så pass länge, förklarar han.

Vidare menar Rydfeldt att det blivit svårare att tajma Hallandstr­afikens bussar med tågen, när avgångarna inte har samma minuttal varje timme.

– Det har blivit väldigt mycket konstighet­er i den tidtabelle­n och vi kan inte vänta till nästa år. De måste titta på vad de kan göra akut för att få det här att fungera någorlunda, säger han.

Som tidningen tidigare rapportera­t är förändring­arna i tidtabelle­n en följd av fyra större projekt längs banan: Västlänken i Göteborg, Varbergstu­nneln, spårarbete mellan Ängelholm och Helsingbor­g samt mellan Lund och Malmö. Tabellen gäller till december 2020, men Rydfeldt hoppas på förändring­ar innan dess.

– Jag hoppas att de ser att det inte blev så bra. Jag är ju inte den enda som tycker så, det är ganska många resenärer som hört av sig om det. Som förtroende­vald och resenär måste jag gå in och se till att åsikterna blir hörda, avslutar han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden