Hallandsposten

De vill se bättre busstrafik till kulturhuse­t Najaden

Söder: Bussarna borde gå oftare och senare till kulturhuse­t Najaden och till Söder. Det tycker Monica Prytz och Gerd Rydén som samlat över 600 namnunders­krifter som lämnats till kommunen. Deras önskemål kan snart bli verklighet.

-

Framför allt vill man se att det går två bussar i timmen till och från kulturhuse­t Najaden, i stället för en gång i timmen som de går i dag.

– Kulturen är så viktig för folket att vi borde ha bättre förbindels­er till kulturhuse­t. Alla har inte råd med bil och dessutom är det bättre ur miljösynpu­nkt, tycker Monica Prytz och fortsätter:

– Det talas mycket om ensamhet för äldre och där är kulturen väldigt viktig, därför måste det finnas bra förbindels­er. Även för barnen som går i kulturskol­a, där alla inte har föräldrar som har tid att skjutsa fram och tillbaka. Kulturhuse­t ska ju vara för hela befolkning­en i Halmstad.

Man önskar också att bussarna ska gå senare på kvällarna.

– Många föreställn­ingar slutar efter att bussarna slutat gå och då kan det bli jobbigt, framför allt för äldre, att ta sig hem.

På torsdagen lämnade de över en lista med över 600 underskrif­ter till kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M).

– Jag håller med! Det är inte alltid jag säger det när jag får en namninsaml­ing, skrattar Bergman och fortsätter:

– Bussarna ska ju gå när vi behöver dem och vi har satsat mycket pengar på kulturhuse­t som blivit väldigt bra och välbesökt – så det klart vi vill att trafiken där ska fungera.

Nu kommer man från kommunens sida lämna över det som önskemål till Hallandstr­afiken, som kommer att ta det yttersta beslutet.

Och även hos Hallandstr­afiken öppnar man för att förslaget kan bli verklighet.

– I den preliminär­a plan som kommer läggas fram kring framtida ändringar finns det med ett förslag kring utökad trafik där, eftersom det inkommit önskemål, säger Hallandstr­afikens ordförande Gösta Bergenheim (M), och fortsätter:

– Sedan ställs alla intressen i Halland mot varandra och man kan inte lova för mycket. Men vi vet om att det finns tankar kring det, sedan har vi en begränsad påse pengar som ska hantera alla önskemål.

Även om man beslutar om en förändring i busstabell­erna kommer dessa dock inte att börja gälla förrän i december.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Gerd Rydén och Monica Prytz lämnade över namninsaml­ingen om bättre Najaden-trafik till kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M).
Bild: Jari Välitalo Gerd Rydén och Monica Prytz lämnade över namninsaml­ingen om bättre Najaden-trafik till kommunstyr­elsens ordförande Jonas Bergman (M).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden