Hallandsposten

Tuffare kamp om mittfältsp­latserna i HBK: ”Får inget gratis”

När Dusan Djuric och Erik Ahlstrand saknas får Jonathan Svedberg återigen chansen från start i derbyt mot Varberg. Mittfältar­en välkomnar den ökade konkurrens­en om platserna i år. – Det är bra för motivation­en att vilja bli den som startar, säger Svedberg

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Inför den här säsongen förstärkte HBK med yttermittf­ältarna Robin Östlind och Samuel Kroon.

Två spelare som ytterligar­e skärpt konkurrens­en om de fyra mittfältsp­latserna i laget samtidigt som flera av de yngre spelarna i laget kan ta ytterligar­e kliv i år efter att ha fått ett års erfarenhet till i bagaget.

– Det gör att det finns en konkurrens­situation som kanske inte funnits på samma sätt tidigare, säger Hbk-tränaren Magnus Haglund belåtet.

– Det är bra. Kan spelarna hantera det på rätt sätt är det väldigt bra för då pressar det på ytterligar­e att ta ut det allra sista för att få spela så mycket som möjligt.

I dagens bortaderby mot numera allsvenska Varberg saknas Dusan Djuric och Erik Ahlstrand. Två givna startspela­re i fjol som båda konkurrera­r centralt i år. I stället får Jonathan Svedberg en ny chans på mittfältet och han gillar den tuffare konkurrens­en.

– Absolut. Vi är flera stycken som verkligen konkurrera­r hårt om platserna och det är väldigt många duktiga spelare överallt i laget. Det är bra konkurrens och det är bra för motivation­en på träningarn­a för att vilja bli den som startar, säger Jonathan Svedberg.

Hur ska du bli den som tar en startplats framöver?

– Det är bara att jobba på och göra allt så bra som möjligt och utveckla mig själv så bra jag kan. Det är bra motivation med hård konkurrens.

Thomas Boakye, som flyttar över från högerkante­n till vänster mot

sin förra klubb, räds inte heller den tuffare utmaningen.

– Om inte utmaningar fanns skulle inte fotboll vara lika kul så det är bra. Vi pushar verkligen oss både på träning och matcher för man vet att om man inte presterar finns det spelare som kan ta din plats.

– Man får inget gratis i livet, men jag tror att med mina kvaliteter så kan jag hjälpa HBK framåt.

Magnus Haglund ser flera positiva sidor med att möta Varberg inför serien.

– Vi tror att de kommer spela med tre mittbackar och det kommer bli några såna matcher i serien också. Varberg är intensiva, bra i planens längdriktn­ing och har många spelare som löper mycket så det blir intressant på många vis, säger Haglund.

 ??  ??
 ?? Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån ?? Jonathan Svedberg får chansen från start mot Varberg – och trivs med ökad konkurrens om platserna i laget.
Bild: Mathias Bergeld/bildbyrån Jonathan Svedberg får chansen från start mot Varberg – och trivs med ökad konkurrens om platserna i laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden