Hallandsposten

Göörglad flyttar in i Teatern och har snart premiär

Nedräkning­en har börjat – för snart är det premiär för Göörglads nya humorshow ”On the edge”. Ensemblen har fått flytta in i Teaterns lokaler och repetition­erna är i full gång.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se

Nästa helg, närmare bestämt den 8 februari, gör Göörglad comeback. Då är det premiär för gruppens nya humorshow. HP hälsade på i veckan mitt under en repetition.

– Vi fick flytta in i Teaterns lokaler förra helgen, och nu är det bara att köra på. Det kommer nog bli att vi hänger här en hel del innan premiären, säger Morgan Rubensson.

Totalt är de nio personer på scen, plus husbandet Kvaritåtta. I år blir det ingen revy – gänget kallar det för en humorshow.

– Vi har inte haft några ramar överhuvudt­aget. Vi tog i princip alla våra idéer, kastade upp dem i luften och plockade lite här och lite där. Och nu har vi en humorshow, säger Gustaf Jönsson, som är både koreograf, regissör och skådespela­re.

Under HP:S besök bjöds det på allt från dansade dinosaurie­r till festliga sångnummer.

– Ja, vad handlar showen om egentligen? Det var en bra fråga. Jag har lite svårt att förklara det men det är mycket humor och mycket show. Det här känns som något nytt och fräscht och vi engagerar publiken mer den här gången, säger Morgan och Torbjörn Torkelsson tar vid:

– Gillar man revy så kommer man inte bli besviken även om det inte är exakt det som vi bjuder på den här gången. Vi har fortfarand­e samma humor och man kommer känna igen oss som grupp, garanterat.

På vilket sätt engagerar ni publiken?

– Inom vår bransch pratar man en del om den fjärde väggen, man låtsats att publiken inte är där. Den väggen har vi rivit ner och sjunger och pratar mer ut mot publiken, berättar Gustaf.

Och ska man köpa biljett till humorshowe­n får man dock se upp. De har nämligen så kallade ”skylldig-själv-biljetter”. Enligt gruppen kan vad som helst hända om man bokar en sådan.

– Det kan bli så att vi skojar lite extra med de som sitter på en sådan plats. Man får helt enkelt se vad som händer, säger Torbjörn.

Hur taggade är ni inför premiären?

– Vi är verkligen taggade, det här ska bli så sjukt kul. Och Halmstadbo­rna kommer inte bli besvikna, säger Hanna Westman.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Göörglad repeterar inför premiären den 8 februari.
Bild: Roger Larsson Göörglad repeterar inför premiären den 8 februari.
 ??  ?? Husbandet Kvartiåtta står för livemusike­n.
Husbandet Kvartiåtta står för livemusike­n.
 ??  ?? Gänget spexar till det med dansande dinosaurie­r.
Gänget spexar till det med dansande dinosaurie­r.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden