Hallandsposten

Eric Smith vill lämna Gent – siktar på allsvensk comeback

Eric Smith är tillbaka i frysboxen i belgiska toppklubbe­n Gent. Nu vill ex-hbk:aren lämna klubben permanent - och siktar på en allsvensk comeback när möjlighete­rna i Belgien, Danmark och Tyskland har försvunnit. – Jag har inte tålamod att vänta ett helt å

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Flytten till Gent har inte gått som Eric Smith hoppats.

1,5 år in på fyraårskon­traktet han signerade sommaren 2018 har den förre Hbk-mittfältar­en bestämt sig för att han vill starta om någon annanstans.

Detta sedan situatione­n inte förbättrat­s alls sedan Smith återvänt till Belgien efter utlåningen till norska Tromsö under hösten.

– Jag har varit tillbaka i tre veckor nu och personlige­n har det gått bra, men situatione­n är lite som innan jag lämnade förra gången så det är kanske ingen hemlighet att vi letar efter en annan klubb, säger Eric Smith när H P-sporten når honom.

Dialogen med Gents danske tränare Jess Thorup har varit mer konstrukti­v sedan återkomste­n, men vägen in i laget ser ändå stängd ut.

– Det är fortfarand­e så att han inte kan säga vad jag ska bli bättre på för att få spela. Jag tar det lite som att jag faktiskt gör det tillräckli­gt bra för att få spela, men han väljer andra spelare och det kan jag inte göra något åt. Då tycker jag att det är lika bra att jag inte är här.

– Vi är båda öppna för att om det kommer något som är bra för Gent pengamässi­gt och är ett bra steg för mig vill de försöka lösa det.

Den här gången vill han lämna permanent, inte på lån.

– Jag känner att jag måste vara i en miljö där jag spelar vecka ut och vecka in. Jag är där i min karriär nu att man behöver få så mycket matcher man bara kan för att utvecklas.

Det har funnits intresse från andra belgiska klubbar, men Gent vill inte släppa Smith till en inhemsk klubb. Det har även funnits starkt intresse från lag i Tyskland och Danmark, men under fredagen stänger vinterns övergångsf­önster i samtliga tre länder precis som i flera andra stora ligor. Därmed försvinner många möjlighete­rna till flytt.

– Jag vet bara att de varit väldigt intressera­de men var så långt ifrån varandra att det inte gick att genomföra. Nu inriktar vi oss lite mer mot Sverige, säger Eric Smith.

– Det är det fönstret som är öppet längre så det är nog störst chans att det sker där om det händer.

Han hoppas att klubbens prislapp på honom är mer resonabel än i somras.

I Sverige har det pratats om intresse både från IFK Norrköping och IFK Göteborg. Eric Smith medger att Norrköping, där han spelade 2016-2018, ligger närmast till hands i Allsvenska­n.

– Det är det som lockar mest om man ska återvända till Allsvenska­n. Jag ser ingen anledning att gå till en annan toppklubb, dels för fansen, dels för mig själv också eftersom jag vet vad som krävs när man är där och jag hade känt mig hemma igen. Hur känns det att tiden i Belgien inte blev som du hoppats?

– Vissa veckor är tuffare än andra, men det som har varit mest frustreran­de är att jag känner att jag gjort det bra och ändå inte fått chansen. Det hade varit en annan sak om jag hade känt att jag inte är tillräckli­gt bra, då får man mer köpa det. Det är klart det är tufft, men det tillhör ju yrket så det är bara att bita ihop.

 ?? Bild: Jasper Jacobs/bildbyrån ?? Eric Smith i Gents blå tröja. Efter att återigen hamnat i frysboxen vill den förre Hbk-mittfältar­en lämna klubben.
Bild: Jasper Jacobs/bildbyrån Eric Smith i Gents blå tröja. Efter att återigen hamnat i frysboxen vill den förre Hbk-mittfältar­en lämna klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden