Hallandsposten

Hammers rycker ifrån efter sjätte raka segern

Halmstad Hammers segertåg fortsätter. Efter sjätte raka vinsten rycker nu överraskni­ngslaget i toppen av Allettan och leder med sju poäng. – Fantastisk­t! Det är helt sjukt hur bra killarna är, säger Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

1 4

Roadtrippe­n med tre bortamatch­er på fem dagar ser ut att bli framgångsr­ik för Hammers.

Efter 7–1 mot Grums tog laget en säker 4–1-seger på Gotland.

– Ja, vad ska man säga. Nu har vi gjort 11–2 på de här två bortamatch­erna. Vi gör en väldigt bra och stabil match – vi spelar med ett otroligt bra självförtr­oende, tycker Fredrik Johansson.

Inledninge­n påminde lite om den i Grums i onsdags kväll.

Hemmalaget hade mest att säga till om och vaskade fram två heta chanser som var nära att ge resultat. Teemu Huttu missade friläget när Hammers hade powerplay och Leonard Broström träffade ribban.

Men serieledar­en började sedan att tugga sig in i matchen och tog ledningen efter 17.02. Efter en tekning krigade Ludvig Nilsson till sig pucken och fick på ett skott som letade sig in mellan benskydden på en så långt darrig Daniel Marmenlind.

I andra perioden handlade de sedan mycket om Hammers.

Ludvig Nilsson ökade sedan på till 2–0 (4.12) efter ett fint anfall i powerplay och bara tre minuter senare var det dags igen. Erik Åhlén tog sig in framför mål och satte pucken till 3–0.

– Efter det hade vi kontroll på matchen. Vi fick mål i psykologis­kt viktiga lägen och jag tycker att vi skulle ha vunnit med större siffror.

Halmstad hade sedan bud även på 4–0 när Sebastian Åkesson gjorde några finter, men inte fick träff på pucken när han skulle lägga in den i öppet mål.

Hammers såg ut att ha full kontroll på matchen när Oscar Jacobsson slarvade som siste man i offensiv zon och bjöd på ett friläge. Det utnyttjade Christian Olsson och snärtade in reducering­en bakom Jacob Crespin.

Visby/roma försökte att flytta fram positioner­na i tredje perioden, men hade svårt att komma in på mål mot ett väl samlat Hammers.

Det var dock nära 2–3 i slutet sedan hemmalaget plockat ut målvakten, men i stället kunde Martin Pärna, som leder poängligan, avgöra till 4–1 i tom kasse med knappt två minuter kvar.

Närmast väntar nu Huddinge borta på söndag.

?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Ludvig Nilsson blev tvåmålssky­tt när Halmstad Hammers slog Visby/roma och tog sjätte raka segern i Allettan.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Ludvig Nilsson blev tvåmålssky­tt när Halmstad Hammers slog Visby/roma och tog sjätte raka segern i Allettan.