Hallandsposten

Halmiamålv­akt slet av korsband för andra gången

Halmia får klara sig utan Cornelia Jarving, 20. Ish-målvakten slet av ett korsband på en träning i veckan och blir borta hela säsongen. – Det är tungt just nu, säger hon.

- Anders Tornell

Det återstod bara några minuter av träningen. Cornelia Jarving skulle täcka skott och gjorde en förflyttni­ng. Då fastnade hon med foten och höger knä gav vika.

– Jag hade mina aningar vad det kunde vara eftersom jag slitit av korsbandet tidigare. Då fick jag panik, men när jag lugnat mig så kunde jag gå själv till omklädning­srummet, berättar Cornelia.

Hon kunde böja på knät och spänna vadmuskler­na – det kändes inte alls som den gången då hon blev korsbandss­kadad första gången i moderklubb­en Trönninge i september 2017.

– Jag hade hopp om att det inte skulle vara så allvarligt, men en magnetrönt­gen visade att korbandet rykt av. Det var det svaret som jag inte ville ha.

Så nu blir det operation så fort som möjligt och därefter rehabilite­ring som sträcker sig över hela säsongen.

– Förra gången var jag borta i exakt ett år och är inställd på att det blir lika länge den här gången, säger Cornelia och fortsätter:

– Förhoppnin­gsvis kan jag börja spela igen, men jag släpper inte fotbollen utan kommer att vara med kring laget. Jag har meddelat lagkompisa­rna att de inte blir av med mig så lätt.

För Halmia är det förstås ett avbräck när förstemålv­akten går sönder, men klubben har redan skaffat ersättare.

Sedan tidigare har ISH gjort klart med Matilda Brovall, 21, från Onsala och Kannika Posri , som står i mål när Halmia inleder träningssp­elet hemma mot Göteborgs DFF på lördag, gör comeback. Dessutom testar rödvitt Alma Cederquist, Rås.

– Det här skulle bli hennes stora år. Cornelia är en seriös och duktig målvakt. Tråkigt när sånt här händer, säger Peter Blomqvist, tränare i Halmia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden