Hallandsposten

Ingelsten gör comeback i Halmia med uppgift att vässa offensiven

Tidigare i vinter fick Patrik Ingelsten lämna Superettan­klubben Gais, men nu har han hittat ett nytt jobb. Den tidigare allsvenske skyttekung­en återvänder till Halmia, där han blir hjälpträna­re med fokus på individen och offensiven.

- Anders Tornell

– Det ska bli jätterolig­t! Jag har tre års mer erfarenhet som ledare och hoppas komma med lite nya idéer – sedan får vi se vad det leder, säger Patrik Ingelsten

2016 tog Ingelsten över som huvudträna­re i Halmia efter Peter Lindau och lyckades så bra att han snappades upp av Gais. Där har han sedan jobbat mellan 2017-2019 och haft flera olika roller som sportchef, tränare och assisteran­de tränare.

Men i början av december fick han gå från klubben och har varit arbetslös sedan dess.

– Jag fick ett sent besked av Gais och då fanns inga tränarjobb lediga, men jag vill stanna kvar i fotbollsyr­ket. När jag fick den här chansen gick allt väldigt snabbt.

Kontraktet gäller fram till och med juni.

– Dyker det upp något nytt jobb som är på heltid så får jag gå vidare – det handlar om ömsesidig respekt. Nu får Halmia en billig och bra lösning och jag kan bidra med erfarenhet.

Tanken är att Ingelsten ska ha hand om den offensiva delen och assistera den befintliga tränarstab­en.

– Jag kommer att hjälpa till en till två gånger i veckan, men jag får en kort startsträc­ka eftersom jag varit i klubben tidigare och vi känner varandra väl.

Halmia är nöjt med det senaste tränartill­skottet.

– Det känns kanon. Vi får chans till utveckling både på herr- och damsidan. Patrik är en ledare med stor rutin som kan lära ut på ett bra sätt och blir en resurs för våra unga spelare, säger klubbchefe­n Leif Jönsson.

På lördag spelar Halmia första träningsma­tchen 2020 borta mot Stafsinge.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? Patrik Ingelsten återvänder till Halmia och får en roll som hjälpträna­re i klubben.
Bild: DANIEL STILLER Patrik Ingelsten återvänder till Halmia och får en roll som hjälpträna­re i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden