Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Skrota dagens V75 Champions, satsa på ett lopp för att kora V75-mästaren och lägg den fighten i samband med Häst-galan och finalerna på Solvalla.

Ja, varför krångla till det så kopiöst som nu – och varför så orättvist?

På Åby ska 15 kuskar göra upp i V75 Champions i sex lopp. De som inte har en egen häst eller fått en uppsittnin­g från en tränare lottas till en häst.

Flemming Jensen är en av de 15 som kan bli V75-mästare eller V75 Champion. Fast bara teoretiskt. Ja, den skicklige kusken från Danmark är chanslös.

Flemming har lottats/blivit tilldelad sex hästar som i torsdags stod i följande procent: 1-1-0-1-3-1.

Bara det säger att nuvarande sätt att kora en V75-mästare är idiotiskt.

Vem som kommit på det? Ja, förmodlige­n någon som inte kan trav – och hur ska publiken hålla ordning på resultaträ­kningen?

Vem som blir V75-mästare? Ja, Örjan Kihlström kör två av mina V75-vinnare så han ligger bra till.

Svårlöst V75-omgång

Med 15 hästar i varje V75lopp, sedan voltstart i sex, dessutom låg klass för att vara V75 och på allt dubbla open stretch på Åby – ja, det kan bli en svårlöst

V75:a denna lördag.

Och, det kan också bli en långdragen historia på grund av många omstarter, så lång att allt inte hinns med i Tv4-sändingen ...

Nåja. Jag hoppas att kuskarna sköter sig. I lärlingslo­ppet lär det inte bli några problem i alla fall då det loppet startas med bil.

Två riktiga chansspika­r

Jag väljer att singelstre­cka Stefan Pettersson­s Zenzero Jet i just lärlingslo­ppet. Läget är svårt men det är en riktigt bra häst och Anders Eriksson är skicklig.

Peter Unterstein­er har i That’s Art en femåring i fin författnin­g. Hästen är både snabb ut och speedig till slut. Visst, motståndet är klart hyggligt men jag hoppas att Peter lyckas.

Jag har garderat favoriter som Burning Man, Bellfaks och Green Mamba, så för de får de gärna bli tvåa ...

I övrigt; Grattis Björn för segern i Prix d’amerique med Face Time Bourbon. Vilken styrning!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden