Hallandsposten

Robin Bengtsson är tillbaka – men utan träningsre­dskap i år

Efter segern 2017 gör Robin Bengtsson comeback i Melodifest­ivalen med låten ”Take a chance”. Men det är med blandade känslor som han ger sig in i leken igen.

- Sofia Sundström/tt Björn Berglund/tt

Det är det dags för Melodifest­ivalens första deltävling i Linköping och redan nu har artisterna anlänt till Saab arena.

Robin Bengtsson och hans dansare promenerad­e sig till en förstaplat­s i Melodifest­ivalen 2017 på specialbyg­gda löpband. Efter det charmade han publiken i Europa och slutade på en femteplats i Eurovision Song Contest. Nu gör 29-åringen från Svenljunga comeback med poplåten ”Take a chance”.

– Jag går tillbaka till ett mer organiskt sound som jag hade innan jag var med i Melodifest­ivalen första gången och det ligger ganska nära det jag har gjort de senaste två åren, berättar han.

Även showmässig­t blir det förändring­ar.

– Det blir inga träningsre­dskap på scenen i år. Jag har försökt att skapa en häftig, mystisk värld som speglar låten på ett bra sätt, säger Robin Bengtsson.

Känner du någon press över att vara med igen?

– Ja, det är lite dubbla känslor. Jag har ganska höga förväntnin­gar på mig, men sedan har jag också vunnit en gång så jag har inte så mycket att bevisa, säger han.

Robin Bengtsson är inte den enda vinnaren som återvänder i årets tävling. Förra året körade The Mamas

The Mamas tävlar med låten ”Move”.

till John Lundviks vinnarlåt ”Too late for love” – den här gången står de på egna ben.

– Alla ögon är på oss nu och vi har ingen att gömma oss bakom. Vi är nervösa och taggade samtidigt. Det är pirrigt, men om det inte känns så ska man inte vara här, säger Dinah Yonas Manna.

Låten har ett starkt budskap, tycker Ashley Haynes.

– Den handlar om att hjälpa varandra. Att se någon falla och hjälpa den personen upp och att få ut budskapet till alla som hör låten. Du har inte tid att ligga kvar och du måste resa dig och följa dina drömmar. Vilka är era största konkurrent­er?

– Vi har ju ett gäng vinnare här. Vi själva är vår största konkurrent, säger Dinah Yonas Manna.

En av årets stora favoriter är Felix Sandman, som avslutar den första deltävling­en med låten ”Boys with emotions”. Han vill själv inte spekulera i vem som blir den tuffaste konkurrent­en.

– Alla är väl fiender, antar jag, vi alla slåss ju om platser, säger han.

Även Malou Prytz är tillbaka i tävlingen. 16-åringen från Ryd debuterade förra året med bidraget ”I do me” och knep en finalplats. Den här gången uppträder hon med låten ”Ballerina”, som hon beskriver som ”lite mörkare” än ”I do me”.

– Jag kan känna igen mig mycket i texten, som person är jag väldigt introvert. Texten handlar om att man kan blomma ut i miljöer där man känner sig trygg, säger hon.

Den första deltävling­en sänds på lördag 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ?? Robin Bengtsson är tillbaka i Melodifest­ivalen efter segern 2017.
Bild: Fredrik Sandberg Robin Bengtsson är tillbaka i Melodifest­ivalen efter segern 2017.
 ?? Bild: Fredrik Sandberg ??
Bild: Fredrik Sandberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden