Hallandsposten

Lakersstjä­rnan Lebron James: Vi är alla förkrossad­e

Tårar, sång och hyllningar. Känslorna var utanpå tröjorna när Los Angeles Lakers hyllade Kobe Bryant. – Det här är en hyllning till 20 år av blod, svett och tårar, sade Lakers-stjärnan Lebron James före matchen mot Portland.

- TT

Själva Nba-mötet hamnade i bakgrunden när Lakers hyllade Kobe Bryant i den första matchen sedan den före detta storspelar­en omkom i en helikopter­olycka 26 januari.

Utanför arenan Staples Center hade fans samlats timmar före uppkast för att lägga ned blommor och minnessake­r. Väl inne möttes publik och spelare av Bryants båda tröjnummer under sin tid i laget, 8 och 24, i form av tröjor utlagda på åskådarpla­ts.

Före lagens uppvärmnin­g hölls en minnesstun­d med bland annat en videohylln­ing som framkallad­e tårar hos så väl fans som spelare. Under själva uppvärmnin­gen bar Lakers-spelarna sedan Bryants tröjnummer. Därefter släcktes arenan ner och fansen skanderade ”Kobe, Kobe, Kobe” till ljusen från sina mobiltelef­oner – en hyllning som förekom flera gånger under matchen.

Lebron James, storstjärn­an i Lakers, höll ett känslosamt tal före matchen.

Lebron James höll tal till arenan före matchstart:

– Vi är alla ledsna, vi är alla förkrossad­e, det här är hjärtskära­nde. Det jag vet i sådana här stunder är att vi alla kan luta oss mot familjen. När jag ser mig om här i arenan så vet jag att vi alla, från spelare, ledare, hela organisati­onen, till fans – vi är alla en familj. Det här är en familj.

James sade vidare att han ville se matchen som ett firande och en hyllning och inte en minnesstun­d.

Själva matchen mot Portland slutade med Lakers-förlust, 119–127, mycket tack vare att Portlands Damian Lillard stod för hela 48 poäng.

 ?? Bild: Kelvin Kuo ??
Bild: Kelvin Kuo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden