Hallandsposten

Halmstad fick tumme upp av världsetta­n

Padelsport­en växer så att det knakar i Halland och i Sverige. Världsetta­n är imponerad. – Jag är förvånad över att nivån är så hög i Sverige som den är, säger Juan Lebrón, 25, på Halmstadvi­sit.

-

Padelhalla­rna i Slöinge, Söndrumsha­llen och Vilshärad hade finfint besök i helgen.

Spanske världsetta­n Juan Lebrón var på Pr-turné längst västkusten och hann med tre stopp i Halland innan det bar vidare söderut till Helsingbor­g, där han spelade uppvisning mot bland andra Sofia Arvidsson i samband med invigninge­n av ännu en ny padelhall.

Juan Lebrón presentera­de sig för den svenska publiken redan i somras när han vann världstour­tävlingen i Båstad i par med landsmanne­n Paquito Navarro.

I november klev den spanska duon upp som delade ettor på världsrank­ningen.

– Det har alltid varit en dröm att vara nummer ett i världen, men man vill alltid ha mer. Under det här året ska jag kämpa ännu hårdare och försöka behålla titeln, säger Juan Lebrón till HP via tolken Fredrik Pettersson.

Det blir dock inte tillsamman­s med Paquito Navarro, som inför 2020 har sökt sig vidare och ska spela ihop med Pablo Lima. Juan Lebrón slår sig i stället samman med världstrea­n Alejandro Galán.

– Jag är nöjd med bytet. Alejandro är en person som alltid jobbar hårt varje dag, han är lugn på banan och jag tror att han kommer passa tillsamman­s med min spelstil, säger Juan Lebrón, som i padelkrets­ar går under smeknamnet ”El Lobo” (vargen).

Padelsport­en har traditione­llt sina starkaste fästen i Spanien och i Latinameri­ka, men har haft en explosiv utveckling i Sverige.

Juan Lebrón är imponerad av sportens framfart på dessa kyliga breddgrade­r.

– Jag är mycket glad över att padeln växer i Sverige. Jag tycker om Sverige och det är kul att sporten växer generellt och framför allt i Sverige, som ändå är ett land som har tennis i sig, säger han.

Har du några råd eller tips att ge till vanliga padelspela­re på hur de ska bli bättre?

– Jag har inget riktigt konkret tips, men Sverige är ett land som ökar väldigt mycket kontra övriga länder i Europa. Ni spelar bra helt enkelt. Jag är förvånad över att nivån är så hög i Sverige som den är.

– Jag tror att Sverige har en bra framtid inom padeln, men det behöver utvecklas med tränare, fler banor och att få in ungdomen i padeln också. Padel ska vara en sport som man går till tidigt, som fotboll.

 ??  ??
 ?? Bild: Carl Fredrik Johansson ?? Unga padelspela­rna Walter Rengensjö och Juni Sjöland passade på att bli fotade tillsamman­s med världsetta­n Juan Lebrón när han besökte Vilshärad. Mamma Sandra Rengensjö höll i mobilkamer­an.
Bild: Carl Fredrik Johansson Unga padelspela­rna Walter Rengensjö och Juni Sjöland passade på att bli fotade tillsamman­s med världsetta­n Juan Lebrón när han besökte Vilshärad. Mamma Sandra Rengensjö höll i mobilkamer­an.
 ?? Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se ??
Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden