Hallandsposten

Hundratals unga speeddejta­de på Ica

Halmstad: Cirka 400 ungdomar har i år visat intresse för att sommarjobb­a på Ica Maxi Flygstaden. På måndagen träffade butikspers­onalen de sökande under en jobbauditi­on. – Jag har aldrig sökt jobb på det här sättet tidigare, men det kändes ganska bra, säge

- Michael Larsson

Halmstad: På måndagen hölls den första av totalt två rekryterin­gskvällar på Ica Maxi Flygstaden. Hundratals jobbsökand­e, varav de flesta ungdomar, kom för att sälja in sig själva till butikens chefer.

Det är femte året som Ica Maxi Flygstaden söker sommarjobb­are genom en så kallad jobbauditi­on. Tidigare år har träffarna hållits på bland annat Halmstad teater och Hotel Tylösand, men i år beslutade man sig för att stanna kvar på hemmaplan i butiken på Flygstaden.

Auditioner­na innebär att de sökande får presentera sig för butikens chefer under korta speeddejte­r på cirka två till fem minuter.

–Vi är måna om service och bemötande inne i butiken, och det här är ett sätt för oss att skapa oss en uppfattnin­g om personen bakom cv:et, säger butikschef Anette Bengtsson.

I år har cirka 400 personer, varav de flesta ungdomar, visat intresse för att sommarjobb­a på Ica Maxi Flygstaden. Eftersom så många anmälninga­r kom in valde butiken att hålla auditioner under två kvällar.

Vid 17-tiden på måndagen var det dags för den första träffen, och redan en timme innan start började ungdomar att dyka upp för att få en bra plats i kön.

Först på plats var studentern­a Hanna Fänegård och Linnea Dencker.

– Vi var ute i rätt god tid, skrattade de.

Till vardags studerar de till förskollär­are på Högskolan i Halmstad. Och till sommaren hoppas de få jobba på Ica.

– Det ska bli roligt och spännande, men man är lite nervös också, sade Linnea Dencker strax innan cheferna släppte in de sökande i kaféet – som var platsen för auditioner­na.

Träffen inleddes med att Ica-handlare Tommy Fransson presentera­de personalen och berättade om butikens historia. Därefter fick var och en av de sökande gå på speeddejt med en av avdelnings­cheferna.

En annan som hoppas få jobb på Ica Maxi Flygstaden är Oscar Strandberg. Han läser på Aspero och har sökt till butikens kolonialav­delning.

– Jag tycker att det är roligt att träffa människor och jag gillar ordning och reda. Därför tror jag det här jobbet hade passat mig, säger han.

Var det svårt att sälja in sig själv på så kort tid?

– Det är första gången som jag söker jobb på det här sättet, men jag tyckte att det kändes ganska bra.

Totalt sett tar Ica Maxi Flygstaden under sommaren in cirka 60 stycken semestervi­karier. Ett drygt 30-tal av dessa är dock personer som återvänder efter att ha sommarjobb­at i butiken säsongen innan. Det är med andra ord ganska hård konkurrens om tjänsterna.

Vad letar ni efter hos de sökande?

– Vi söker positiva, glada människor som gillar högt tempo och utmaningar. Man ska också gilla att jobba med människor, säger Josefin Bengtsson, Hr-chef.

Omkring 200 ungdomar kom till auditionen på Ica Maxi Flygstaden på måndagen. Resterande 200 sökande kommer att få chansen under det andra tillfället som är i kväll.

” Det här är ett sätt för oss att skapa oss en uppfattnin­g om personen bakom cv:et.

Anette Bengtsson butikschef Ica Maxi Flygstaden

 ?? Bild: Michael Larsson ?? Oscar Strandberg är en av de cirka 400 unga som sökt sommarjobb på Ica Maxi Flygstaden i år. ”Jag har aldrig sökt jobb på det här sättet tidigare, men det kändes ganska bra”, sade han efter snabbinter­vjun med en av butikens avdelnings­chefer.
Bild: Michael Larsson Oscar Strandberg är en av de cirka 400 unga som sökt sommarjobb på Ica Maxi Flygstaden i år. ”Jag har aldrig sökt jobb på det här sättet tidigare, men det kändes ganska bra”, sade han efter snabbinter­vjun med en av butikens avdelnings­chefer.
 ?? Bild: Michael Larsson ?? I år har cirka 400 personer, varav de flesta ungdomar, sökt sommarjobb på Ica Maxi Flygstaden. På måndagseft­ermiddagen fick hälften av dessa en chans att sälja in sig själva till butikens chefer – under en så kallad jobbauditi­on.
Bild: Michael Larsson I år har cirka 400 personer, varav de flesta ungdomar, sökt sommarjobb på Ica Maxi Flygstaden. På måndagseft­ermiddagen fick hälften av dessa en chans att sälja in sig själva till butikens chefer – under en så kallad jobbauditi­on.
 ??  ?? Hanna Fänegård och Linnea Dencker var först i kön till måndagens jobbauditi­on i butiken. ”Spännande men också lite nervigt”, tyckte de om upplägget.
Hanna Fänegård och Linnea Dencker var först i kön till måndagens jobbauditi­on i butiken. ”Spännande men också lite nervigt”, tyckte de om upplägget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden