Hallandsposten

Lions lyser upp Stortorget för femte året

Laholm: Tusentals marschalle­r lyser upp Stortorget till förmån för välgörenhe­tsorganisa­tioner i Laholm.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

För femte året i rad står Lions Club i Laholm bakom en ljusmanife­station på alla hjärtans dag. Föreningen åker runt och säljer marschalle­r på företag runt om i kommunen och privatpers­oner kan också vara med och bidra.

– I början trodde vi att vi skulle få ihop 500 marschalle­r men det slog vi med råge. Sen har vi ökat med mellan 100 och 200 marschalle­r varje år. Det är fantastisk­t att de är så givmilda, säger Pär-åke Eriksson.

Målet är att samla in mellan 50 000 och 60 000 kronor. I år går pengarna till Lokal förening för anhörigvår­dare i Båstad och Laholm, Hjärtlungf­öreningen i Laholm och Lokal Lionsfond för sjuka och förståndsh­indrade barn och ungdomar i Laholms kommun.

En del företag köper en marschall per anställd, andra mer. Trots det finns det alltid plats för fler företag att skänka.

I år kommer en förändring att ske. Privatpers­oner kommer bara kunna köpa marschalle­r på fredagen den 14 februari, antingen utanför Torghallen eller genom att swisha.

Klockan 18 tänds lyktorna och hålls tända i två timmar. Det är Lions som tillsamman­s med ungdomsbra­ndkåren tänder och släcker lyktorna.

– I år hoppas vi att det kommer lite mer folk ut på stan, säger Tommy Paulison.

– Vi har också lagt fram ett förslag till kommunen som handlar om att ordna snabbvigsl­ar i Rådhuset. Men där väntar vi på besked, säger Dan Andersson.

Det bjuds också på musik från saxofonist­en Magnus Pålsson och Håkan Nilsson på keyboard.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Pär-åke Eriksson, Kenth Elmvik, Dan Andersson och Tommy Paulison åker alla runt till företagare i kommunen och säljer marschalle­r till kärleksman­ifestation­en på Stortorget.
Bild: Evelina Gunnarsson Pär-åke Eriksson, Kenth Elmvik, Dan Andersson och Tommy Paulison åker alla runt till företagare i kommunen och säljer marschalle­r till kärleksman­ifestation­en på Stortorget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden