Hallandsposten

Malmöföret­ag vill skapa ny detaljplan för wakepark

Skummeslöv­sstrand: Första försöket gick inte, men skam den som ger sig. Företaget som vill bygga wakepark vid kusten har redan gjort en ny ansökan.

- Jonatan Gernes

Det handlar om en idrotts- och fritidsanl­äggning med inriktning på eldriven vattenspor­t, så kallad wakeboardå­kning.

Få dagar efter att miljö- och byggnadsnä­mnden i Laholm lämnade negativt förhandsbe­sked om bygglov har företaget Malmö wake park lagt om kursen och ansökt om ett planbesked i stället.

Det är en längre process som, om den får klartecken, ska leda fram till en ny detaljplan för området mellan motorvägen och den gamla golfbanan i Skummeslöv­sstrand.

Företaget vill anlägga tre vattenområ­den på totalt 3,58 hektar. Utöver wakeboardb­anor ska anläggning­en bestå av facilitete­r för ombyte och kafé, parkerings­plats och infartsväg.

”Aktivitete­n har en bred målgrupp då insteget till sporten är mycket lätt”, skriver företaget i ansökan där wakeparken beskrivs som ett komplement till den traditione­lla organisera­de idrotten.

Kommunens invändning­ar har gällt trafik och buller som kan

bli störande för bostäderna som planeras på golfbanan intill.

Företaget menar att bostäder och bana kan samexister­a.

”Hela fastighete­n på 8,5 hektar blir ett grönområde som inbjuder till promenader och vistelse även utanför de arrangerad­e aktivitete­rna”, skriver företaget.

Bakom planerna står Bjäreborna Henning och Maria Jorlén. De äger och driver sedan tidigare en wakeboardb­ana i Malmö. De har köpt fastighete­n i Skummeslöv­sstrand för att skapa ett liknande turistmål i södra Halland.

På länsstyrel­sen handläggs samtidigt en anmälan om vattenverk­samhet för anläggande av våtmark.

 ?? Bild: Malmö Wake Park ?? tre dammar behöver grävas till wakeparken.
Bild: Malmö Wake Park tre dammar behöver grävas till wakeparken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden