Hallandsposten

Hylte missar bostadsstö­d

Hylte: Bostadsför­sörjningsp­lanen skickades på retur av fullmäktig­epolitiker­na i förra veckan, för att de kommunala handikapp- och pensionärs­organisati­onerna ska få yttra sig över den.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

Dessa kommunala råd, med representa­nter från kommun och organisati­oner, hade glömts bort i arbetet med bostadsför­sörjning för de närmsta 20 åren.

Politikern­a blev uppmärksam­made på detta några dagar före fullmäktig­emötet. Kommunstyr­elsens ordförande, Ronny Löfquist (S), begärde då ärendet kom upp i torsdag omedelbar återremiss, för att reparera skadan.

Innan beslutet om återremiss fattades frågade Centerpart­isten Bo Eriksson om den fördröjnin­g av beslutet, som nu blir följden, får konsekvens­er.

– Nej, svarade Ronny Löfquist, och hänvisade till att översiktsp­lanen för kommunen som togs i november är överklagad.

Bostadsför­sörjningsp­lanen och översiktsp­lanen är båda, förutsatt att de är antagna och har trätt i kraft, villkor för en del bidrag som staten ger för byggande. Men eftersom den senare ligger hos förvaltnin­gsrätten, med en beräknad handläggni­ng där under hela 2020, har bostadspla­nens försening med några månader ingen praktisk betydelse.

Sverigedem­okraterna, genom Stina Isaksson, hade för övrigt ett tilläggsyr­kande till återremiss­en, vilket avslogs: att befolkning­sprognoser­na räknades ned och därmed också takten på byggandet.

Stina Isaksson ansåg att ett skattat befolkning­stal på 12 000 innevånare i Hylte år 2040 – 1 100 mer än i dag – är alltför optimistis­kt och riskerar ett bostadsbes­tånd i kommunen med ”social dumpning”.

 ??  ?? 72 lägenheter i feriebyn i Tollsbo håller på att rustas upp och har nyligen fått klartecken av politikern­a att göras om till ordinära bostadsrät­ter. Men de har inte hunnit räknas i in i bostadsför­sörjningsp­lanen.
72 lägenheter i feriebyn i Tollsbo håller på att rustas upp och har nyligen fått klartecken av politikern­a att göras om till ordinära bostadsrät­ter. Men de har inte hunnit räknas i in i bostadsför­sörjningsp­lanen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden