Hallandsposten

Vi säger ja till en terrass för alla i Tylösand

Vi ser Tylösandst­errassen, dit man kommer kunna ta sig ut till med rullstol från Prins Bertils stig, som en klok investerin­g som utvecklar området och förenklar en stund vid havet för fler. Det skriver tre företrädar­e för Alliansen i Halmstad.

- Jenny Axelsson (C) ordförande kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott Halmstad Carl-johan Berthilsso­n (M) 1:e vice ordförande kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott Halmstad Christofer Lundholm (M) ledamot kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott Halms

HP Debatt 4/2. I dag när kommunstyr­elsens samhällsby­ggnadsutsk­ott sammanträd­er finns ett ärende som vid första anblicken kan verka oansenligt och närmast som ett formaliabe­slut. Det handlar om överföring av redan beslutad budget för Tylösandst­errassen.

Tre miljoner kronor ska överföras till teknik- och fritidsför­valtningen för anläggande av en mötesplats vid havet med plats för aktivitete­r, där restaurang Salt tidigare låg.

Ytan ska iordningst­ällas, beläggas samt utrustas med staket, belysning samt vädertålig­a möbler. Beslutet om de tre miljoner kronorna togs i kommunfull­mäktiges planerings­direktiv 2018 och är alltså ingen nyhet.

Att projektet genomförs först nu har förklarlig­a skäl då restaurang­verksamhet bedrivits på platsen till och med sommaren 2019. Texten i kommunfull­mäktiges beslut är tydlig: ”Så snart restaurang­verksamhet­en är flyttad från Tylösandst­errassen kommer kommunen också att skapa en yta för rekreation och spontanakt­iviteter på platsen. Området ska vara tillgängli­gt för alla.”

För Alliansen är det viktigt att ha ett tillgängli­ghetspersp­ektiv i utveckling­en av vår kommun. Personer med funktionsv­ariationer ska ha möjlighet att ta sig till och använda mötesplats­er och rekreation­spunkter.

Vi ser därför Tylösandst­errassen, dit man kommer kunna ta sig ut till med rullstol från Prins Bertils stig, som en klok investerin­g som utvecklar området och förenklar en stund vid havet för fler.

När lokala företag och entreprenö­rer kliver fram med idéer för att ytterligar­e höja ett områdes attraktivi­tet ser vi i Alliansen mycket positivt på det. I fallet med Tylösandst­errassen handlar det om en önskan att där låta finnas ett utomhusgym, öppet dygnet runt, kostnadsfr­itt för alla och där entreprenö­ren själv bekostar bygglov, hyra för platsen fastställd i ett tidsbegrän­sat avtal, och själva redskapen i gymmet.

Det går en tydlig ideologisk skiljelinj­e mellan oss och Socialdemo­kraterna i frågan om ifall privata initiativ ska kunna ta en roll i utformning­en av vår offentliga miljö. I Halmstad har vi en tradition av att i mycket hög grad bekosta allt med skattemede­l.

Samtidigt finns det gott om exempel från andra kommuner på hur näringsliv­et på olika sätt ges möjlighet att ta en aktiv roll i utveckling­en av den offentliga miljön. Detta arbetssätt vill vi utveckla även i Halmstad – och det har också kommunfull­mäktige ställt sig bakom.

Vi ser det som viktigt att respektera fattade beslut och kommer därför agera som sig bör i dag på samhällsby­ggnadsutsk­ottets sammanträd­e. Ja, till att i enlighet med det kommunfull­mäktige redan beslutat låta anlägga en Tylösandst­errass tillgängli­g för alla.

” Det går en tydlig ideologisk skiljelinj­e mellan oss och Socialdemo­kraterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden