Hallandsposten

Invandring­sfrågan en av de avgörande

- Stina Isaksson gruppledar­e SD Hylte Thomas Johansson vice gruppledar­e SD Hylte

Replik

Politik. SD är inget enfrågepar­ti, i en mätning utfärdad av opinionsfö­retaget Novus gjord för SVT konstatera­s att Sverigedem­okraterna nu är topp tre i nio av väljarnas tio viktigaste politiska frågor.

Vilket också visar på vilken bra politik och bredd vi faktiskt har.

Däremot är invandring­sfrågan en av de avgörande frågorna för framtidens välfärd. Befolkning­stillväxte­n vi har i Sverige är nästan helt kopplad till invandring­en, det är den gruppen som har lägst sysselsätt­ning, lägst inkomst, högst brottsligh­et och som söker sjukvård i störst utsträckni­ng, samt klarar skolan sämst.

Befolkning­en ökar alltså med den del som kostar samhället mest och som bidrar minst till samhället, samtidigt som kostnadern­a skenar, fler än någonsin är i behov av välfärd under längre tid än någonsin, speciellt med tanke på att knappt 34 procent har sysselsätt­ning efter 15 år och samtliga offentliga institutit­ioner befinner sig i kris.

Ett kommande katastrofl­äge för svensk ekonomi förefaller allt mer sannolikt med väsentligt högre arbetslösh­et, krisande finansmark­nad, lågkonjunk­tur och minskad köpkraft hos hushållen. Det är framtidspr­ognosen i en rapport från den svenska tankesmedj­an Intelligen­ce Watch.

En stor invandring, hög skuldsättn­ing i förhålland­e till disponibel inkomst men även en extremt låg ränta skapar förutsättn­ingar för ett mardrömssc­enario. Vidare pekar rapporten på de långsiktig­a konsekvens­erna för ekonomin, där en uppskattni­ng om utomeurope­iska invandrare­s effekt på offentliga finanser väntas bli en belastning om hela 158 miljarder kronor – räknat över de invandrade individern­as livstid.

Våra regeringsp­artier behöver sluta stänga ute SD från samtal och börja ta ansvar för Sveriges framtid.

Apropå insändaren ”Enfrågepar­tiet”, 21/1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden