Hallandsposten

Allsvenska klubben vill inte släppa den förre Hbk-profilen

Sead Haksabanov­ic gjorde succé i IFK Norrköping under hösten och utländska klubbar följer den förre Hbk-profilen vars lån går ut i sommar. Nu ger Norrköping­s manager Jens Gustafsson sin syn på Haksabanov­ics framtid i klubben. – Vi gör allt som står i vår

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Efter en trög start på karriären i IFK Norrköping var Sead Haksabanov­ic en av Allsvenska­ns formstarka­ste spelare under hösten.

Den Hbk-fostrade mittfältar­en, som såldes från HBK till engelska West Ham sommaren 2017 för närmare 35 miljoner kronor, imponerade även för Montenegro­s

A-landslag där han gjorde sitt första A-landslagsm­ål och var Montenegro­s kanske bästa spelare i Em-kvalet borta mot England.

Haksabanov­ics utlåning från West Ham sträcker sig fram till sommaren sedan Premier League-klubben valt att inte utnyttja sin option och kalla hem honom i januarifön­stret. Sedan tidigare är det känt att flera klubbar, bland annat italienska Fiorentina, följer mittfältar­ens framfart med stort intresse.

För Fotbollska­nalen uttalar sig nu Norrköping­s manager Jens Gustafsson om Sead Haksabanov­ics framtid i klubben.

– Vi gör allt som står i vår makt för att Sead ska fortsätta vara i IFK Norrköping efter sommaren. Men det är klart att vi har ett ansvar gentemot föreningen­s ekonomi och så – men det är klart att vi har varit och är fortfarand­e beredda

” Det finns en gräns för när IFK Norrköping inte längre är rätt för honom.

att flytta på våra gränser när det gäller de bitarna. För vi vill så gärna ha kvar Sead, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping­s manager är dock övertygad om att det kommer en dag när Sead Haksabanov­ic är för bra för att stanna i Allsvenska­n.

– Jag skulle inte tycka att det var fel för hans utveckling att vara kvar och bygga sig ännu starkare. Sedan finns det en gräns för när IFK Norrköping inte längre är rätt för honom, det kan jag lova när det gäller framtiden för han kommer att behöva andra utmaningar som är mycket större än utmaningar­na som IFK Norrköping och jag kan ge honom. Men vi är inte riktigt där ännu.

 ??  ??
 ?? Bild: Peter Holgersson/bildbyrån ?? Sead Haksabanov­ic är en eftertrakt­ad spelare. IFK Norrköping gör vad de kan för att behålla ex-hbk:aren i klubben även efter sommaren.
Bild: Peter Holgersson/bildbyrån Sead Haksabanov­ic är en eftertrakt­ad spelare. IFK Norrköping gör vad de kan för att behålla ex-hbk:aren i klubben även efter sommaren.
 ??  ?? Jens Gustafsson, tränare IFK Norrköping
Jens Gustafsson, tränare IFK Norrköping

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden