Hallandsposten

Thorsten Flinck åtalas i Halland och ersätts av Jan Johansen

Jan Johansen tar över Thorsten Flincks låt i Melodifest­ivalen, efter att Flinck diskvalifi­cerats från tävlingen. ”Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel”, säger tävlingspr­oducent Karin Gunnarsson i ett uttalande.

- TT

Mello-veteranen Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck och gör därmed comeback som tävlande artist i Melodifest­ivalen, vilket Aftonblade­t var först att rapportera.

”Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifest­ivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigh­eterna”, skriver Melodifest­ivalens tävlingspr­oducent Karin Gunnarsson.

Jan Johansen har nu några dagar på sig att lära sig bidraget ”Miraklerna­s tid”, skrivet av Thomas G:son, som Thorsten Flinck egentligen skulle ha framfört i Göteborg på lördag.

”Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklerna­s tid, säger Karin Gunnarsson”.

Det var under söndagen som SVT meddelade att Thorsten Flinck diskas då han för tillfället står åtalad för olaga hot och skadegörel­se efter ett trafikbråk i Varberg i maj förra året.

– Det är djupt beklagligt. Men vi kan enligt vår policy inte låta en person som är inne i en rättsproce­ss delta i Melodifest­ivalen. Vi har helt enkelt inget val, sade Anette Helenius, projektled­are för Melodifest­ivalen, till TT.

Jan Johansen vann Melodifest­ivalen 1995 med ”Se på mig”. En låt han också framförde i lördags under en mellanakt i Melodifest­ivalens första deltävling i Linköping. Totalt har han varit med fyra gånger, senast 2003 med ”Let your spirit fly” som han sjöng tillsamman­s med Pernilla Wahlgren.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ?? Jan Johansen.
Bild: Fredrik Sandberg Jan Johansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden