Hallandsposten

Åkerström laddade för matchvecka med – NFL

Halmstad BTK:S Fabian Åkerström gillar inte bara bordtennis.han är också ett inbitet Nfl-fans. – Jag gillar verkligen amerikansk fotboll och har gjort det i tio år, säger han.

- Linda Weinstock

De har ett bra anfall men ett dåligt försvar och då blir det roliga matcher att titta på.

Fabian Åkerström

Måndagsmor­gonen inleddes med Super Bowl till frukosten hemma hos Fabian Åkerström.

– Eftersom jag har match i morgon (läs tisdag) var det träning på morgonen och då kan man inte sitta upp och titta på natten, säger han.

Kärleken till amerikansk fotboll har funnits i ett decennium.

– Det började med att jag kollade på söndagar och upptäckte att jag gillade det. Det är mycket taktik i sporten och det gillar jag. Jag hade inget favoritlag från början men hittade så småningom Detroit, säger Åkerström.

Detroit Lions har aldrig spelat ett Super Bowl men har andra kvalitéer som lockar Halmstadsp­elaren.

– Jag gillar Detroit för att de har ett bra anfall men ett dåligt försvar och då blir det roliga matcher att titta på, säger han och skrattar.

Och om NFL, National Football League, är roligt att titta på, finns det parallelle­r att dra med Åkerström och hans lagkompisa­r i Halmstad BTK. Även bordtennis är en publikspor­t där vad som helst kan hända i en match.

Och det är precis det publiken har att se fram emot när det vankas två hemmamatch­er under denna vecka, där den första är ett Hallandsde­rby mot Falkenberg.

– För oss handlar det om att ta revansch för förlusten mot Söderhamn senast. Vi behöver hitta lite självförtr­oende och i ett derby kan man alltid räkna med lite extra känslor. Det har alltid varit tuffa matcher mot Falkenberg, som har tre bra och jämna spelare i laget, även om vi har varit lite starkare än dem de senaste åren, säger Åkerström.

Även om Åkerström och Halmstad

BTK:S herrlag tar en match i taget blickar ändå Åkerström fram mot söndagens möte med serieledan­de Eslöv.

– Det är alltid kul att möta Eslöv som har ett bra lag. Men de måste vara riktigt bra om de ska kunna slå oss. Vi kommer bra förberedda och har tillbaka Tom (Jarvis) i laget igen efter hans Os-kval och kommer hålla en hög nivå, säger Åkerström.

 ?? Bild: Roger Larsson/montage ?? Fabian Åkerström är ett inbitet Nfl-fans och laddade inför matchvecka­n med att titta på Super Bowl där Patrick Mahomes och hans Kansas City Chiefs vann mot San Francisco 49ers. Läs mer om Super Bowl på sida 24.
Bild: Roger Larsson/montage Fabian Åkerström är ett inbitet Nfl-fans och laddade inför matchvecka­n med att titta på Super Bowl där Patrick Mahomes och hans Kansas City Chiefs vann mot San Francisco 49ers. Läs mer om Super Bowl på sida 24.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden