Hallandsposten

Hbk-försvarare­ns sköna besked – ingen fraktur

Ingen fraktur eller spricka. ”Bara” en rejäl blödning. Det blev beskedet för Halmstads BK:S Viktor Ljung efter att backen undersökt sin skadade tå på måndagen.

- Jan-owe Wikström

– Vi röntgade foten och tån för att vara helt säkra så det var skönt att veta att ingenting var brutet, säger Viktor.

– Så nu är det mycket is på och sedan får man ta det från dag till dag.

Det var i HBK:S träningsde­rby mot den allsvenska nykomlinge­n Varbergs Bois (2–1) som olyckan var framme redan efter tio minuter på Påskbergsv­allens konstgräs.

Efter att ha blivit stämplad över högerfoten, ”obegriplig­t att det inte blev ens frispark”, försökte Viktor efter behandling att spela vidare.

Men efter att foten hade svullnat upp och varje tillslag hade smärtat tvingades den 28-årige högerbacke­n till slut kliva av efter 25 minuter för att ersättas av Edvin Kurtulus.

Efteråt konstatera­des att en av tårna på högerfoten var elakt blå och en fraktur eller spricka befarades. Men så var alltså inte fallet.

– Fast jag begriper inte hur en tå kan svullna upp så mycket, den

Viktor Ljung räknar med att inom kort vara tillbaka nu när röntgen visat att det inte rörde sig om någon fraktur eller spricka. var jag minst lika stor som stortån. Men nu har svullnaden i alla fall halverats.

Att börja träna är dock ännu inte att tänka på.

– Först måste jag kunna få in foten i skon, det är ju en förutsättn­ing, påpekar Ljung som i stället ägnar träningen åt kondition och cykling.

Men har inte gett upp hoppet om att kunna vara med när HBK möter Ljungskile på torsdag eftermidda­g på Serneke arena.

– Nej, vi får se, men det kan gå snabbt när blödningen lägger sig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden