Hallandsposten

Trump hånas efter fel om Kansas: ”Idiot”

Donald Trump gratulerar Kansas City Chiefs till segern i Super Bowl. Och gör sig samtidigt till åtlöje genom att placera Kansas City i fel delstat. ”Det är Missouri din jubelidiot”, twittrar den förra Missouri-senatorn Claire Mccaskill som är demokrat.

- TT-AFP

USA:S president skrev en hyllning på Twitter till Nfl-laget Chiefs som vann finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl:

”Grattis Kansas City Chiefs till en väldigt bra match och en fantastisk comeback under otrolig press. Ni represente­rar den fina delstaten Kansas, och även hela USA, på ett så bra sätt. Vårt land är STOLT ÖVER ER!”, skrev Trump.

Men staden Kansas City ligger inte i Kansas, som uppenbarli­gen USA:S president tror, utan i Missouri. Därför hånas och idiotförkl­aras Trump i sociala medier efter fadäsen – trots att han senare raderade sin tweet.

” Men staden Kansas City ligger inte i Kansas, som uppenbarli­gen USA:S president tror, utan i Missouri.

”Fel stat. Bäst att hålla sig borta från sånt du inte förstår dig på, som vanligt folk”, twittrar Lauren Arthur, senator från Missouri.

En annan person twittrade: ”Kan inte förstå att ’staten i staten’ placerat Kansas City i MISSOURI bara för att genera Trump”, en referens till presidente­ns återkomman­de anklagelse­r om att mörka krafter inom säkerhetst­jänsten och administra­tionen motarbetar honom.

Trumps tabbe kommer i spåren av att utrikesmin­istern Mike Pompeo, som kommer från Kansas, i förra veckan bad en journalist peka ut Ukraina på en karta, vilket uppmärksam­mas på Twitter.

Andra hänvisar till Sharpiegat­e, händelsen i höstas då presidente­n felaktigt framhärdad­e att stormen Dorian sannolikt skulle drabba Alabama och på egen hand markerade prognosomr­ådet över Alabama. Namnet Sharpie kommer från ett känt pennmärke.

”Kan någon snabbt ta Sharpie... ifrån Trump innan han ritar om kartan över Kansas”, skriver tv-producente­n Bryan Behar på Twitter.

Och CNN:S politiska reporter Greg Krieg twittrar: ”I morgon kommer Trump att rita på en karta i Ovala rummet som visar att Kansas City faktiskt ligger i Kansas”.

 ?? Bild: Evan Vucci ?? USA:S president Donald Trump.
Bild: Evan Vucci USA:S president Donald Trump.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden