Hallandsposten

Jennifer Lopez och Shakira hyllades efter sin show

Jennifer Lopez och Shakira. Och Kobe Bryant. Halvtidssh­owen i årets Super Bowl i amerikansk fotboll blev en uppvisning i dans, sång och fyrverkeri – och en hyllning till den avlidne basketikon­en.

-

Shakira sparkade igång årets stora halvtidssp­ektakel med sin ”She wolf”, som gick över i ett sex minuters medley med den colombians­ka stjärnans största hitlåtar och, till publikens jubel, en egen version av Cardi B:s ”I Like It”.

Musiken hann inte tystna innan Jennifer Lopez seglade upp ovanför sina dansare och tog de första tonerna till sin ”Jenny from the block”, inledninge­n till en låtkavalka­d där stjärnan bytte kläder nästan lika ofta som låtar. Fem olika utstyrslar senare avslutade Lopez och Shakira halvtidssh­owen tillsamman­s.

De två var de första kvinnliga latinameri­kanska artisterna som fått förtroende­t att vara huvudnumme­r för showen under halvtidsvi­lan i Nfl-finalen – som ses av omkring 100 miljoner tittare bara i USA.

Stjärnorna tog chansen att visa upp sitt arv. Shakira hälsade publiken med ett spanskt ”hola” och Lopez, vars föräldrar kommer från Puerto Rico, var svept i puertorica­nsk flagga, som vecklades ut samtidigt som dottern Emme sjöng en rad ur Bruce Springstee­ns ”Born in the USA”. Lopez hade tidigare i veckan avslöjat att dottern skulle vara med på scen, som en symbol för den amerikansk­a drömmen.

Då hade Lopez tillsamman­s med

” Vilken rolig halvtidssh­ow, jag dansade och log hela tiden. Vilka starka och sexiga kvinnor!”

Lady Gaga

sin dotter hyllat nyligen omkomne basketlege­ndaren Kobe Bryant. När de tillsamman­s sjöng låten ”Let’s get loud” tonades musiken ner och ett stort kors på fotbollspl­anen färgades i gult och lila, Bryants klubb Los Angeles Lakers färger.

Lopez pojkvän, den förre basebollst­järnan Alex Rodriguez, var vän med Bryant, och Lopez hade inför showen sagt att hon skulle hylla basketspel­aren, som tillsamman­s med sin 13 år gamla dotter Gianna och ytterligar­e sju personer omkom i en helikopter­olycka i Kalifornie­n förra helgen.

– Jag var mitt i repetition­erna när Alex kom fram till mig med tårar i ögonen och sade att ”du kommer inte tro vad som precis har hänt”. Han var helt förkrossad, sade Lopez tidigare i veckan.

Flera artistkoll­eger, från Lady Gaga och Pink till Niall Horan och Bette Midler, hyllade showen på Twitter.

”JLO och Shakira och alla gästartist­er var så fantastisk­a! Vilken rolig halvtidssh­ow, jag dansade och log hela tiden. Vilka starka och sexiga kvinnor!”, skrev Lady Gaga, som själv uppträdde i halvtidssh­owen 2017, på Twitter.

 ?? Bild: Charlie Riedel ?? Shakira under Super Bowls halvtidssh­ow i Miami.
Bild: Charlie Riedel Shakira under Super Bowls halvtidssh­ow i Miami.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden