Hallandsposten

Innovativ produkt ska få företag att blomstra

Halmstad: Idén bakom det digitala verktyget Flourish fick Mårten Andersson när han pluggade i USA. Nu inser allt fler arbetsgiva­re nyttan av att ständigt veta hur medarbetar­na mår och nu har grundaren siktet inställt på den internatio­nella marknaden.

- Jerry Carlsson

För tre år sedan pluggade Mårten Andersson en utbildning inom personal och HR på California State University i USA.

– Jag kände att jag ville ta tillfället i akt att komma i kontakt med de stora bolagen när jag ändå befann mig på andra sidan Atlanten. Jag hörde av mig till bland annat Google och IBM och frågade om jag fick göra studiebesö­k på företagen. Det fick jag och då upptäckte jag bland annat att bolagen använde sig av digitala verktyg för att förbättra arbetsmilj­ön. Det tände en låga inom mig och när jag kom hem bestämde jag mig för att förverklig­a min produktidé, säger Mårten Andersson.

När Mårten var tillbaka på svensk mark kom han i kontakt med Jonas Malmberg och Ulf Larsson på Halmstadfö­retaget Quicksearc­h, som har lång erfarenhet av kund och medarbetar­undersökni­ngar.

– Jag har följt den digitala utveckling­en inom vårt område och kände att Mårtens idé stack ut på ett mycket positivt sätt, säger Jonas Malmberg som tillsamman­s med Ulf Larsson blev bolaget Flourish (engelsk översättni­ng för blomstra) första finansiäre­r.

Produkten är en så kallad chatbot – en digital assistent för att samla feedback.

– Man kan till exempel ha Flourish integrerad i Messenger i personalen­s mobiltelef­oner. Chefen bestämmer själv inom vilket område medarbetar­en ska få frågor och hur ofta. Det är ett bra sätt för en chef att frekvent få veta hur personalen trivs på arbetsplat­sen och vad som kan göras bättre, säger Mårten.

Flourish tar hand om informatio­nen som kommer in via Messenger eller någon annan global kommunikat­ionsplattf­orm och sammanstäl­ler den i ett system där sedan chefen sedan kan logga in och ta del av svaren.

– Vårt verktyg inriktar sig på en bransch som behöver ytterligar­e digitalise­ring. Istället för att genomföra en medarbetar­undersökni­ng en gång om året får chefen löpande feedback från sina medarbetar­e och kan snabbt vidta åtgärder. Vår förhoppnin­g är bland annat att

Flourish ska motverka fysisk och psykisk ohälsa på arbetsplat­sen.

Flourish har redan lyckats sälja sin produkt till en rad stora aktörer på den svenska marknaden.

– Nu har vi även börjat bearbeta den globala marknaden. Det är en digital produkt som inte begränsas av landsgräns­er. Flourish har en enorm potential, säger Mårten Andersson.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Mårten Andersson och Filip Larsson, vd respektive it-utvecklare på Flourish, samt Jonas Malmberg och Göran Almén, grundare respektive vd på Quicksearc­h, jobbar sida vid sida i kontorshus­et på Gamletulls­vägen.
Bild: Roger Larsson Mårten Andersson och Filip Larsson, vd respektive it-utvecklare på Flourish, samt Jonas Malmberg och Göran Almén, grundare respektive vd på Quicksearc­h, jobbar sida vid sida i kontorshus­et på Gamletulls­vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden