Hallandsposten

Politikern­a oense kring om det går att vara bäst

Halland: Region Halland ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgiva­re. Det tycker i alla fall Socialdemo­kraterna är ett lämpligt mål, men blev på tisdagen nedröstade i regionstyr­elsen.

- Yvonne Persson yp@hallandspo­sten.se 010-471 51 84

– Det är helt oförståeli­gt att majoritete­n inte vågar prioritera frågan, säger regionråde­t Lise-lotte Bensköld Olsson (S).

I en motion till regionfull­mäktige har Bensköld Olsson och partikolle­gan Margit Bik föreslagit att Region Halland sätter som mål att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgiva­re. ”Självklart ska man sikta på att bli bäst – inget annat är gott nog”, skriver motionärer­na och förklarar att det kommer att kräva förändring, vilja och uthållighe­t.

I tjänstemän­nens utredning av motionen konstatera­s att ”målbilden är principiel­lt god”, men att målet aldrig skulle gå att mäta. ”Det finns idag ingen nationell mätning där offentliga arbetsgiva­re graderas och det saknas officiellt erkända indikatore­r som mäter vad det innebär att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgiva­re”, heter det.

Utifrån det resonemang­et röstade den borgerliga majoritete­n i regionstyr­elsen för att motionen skulle avslås.

– Att vara arbetsgiva­re är ju ingen tävling. All offentlig verksamhet strävar förhoppnin­gsvis efter att vara den bästa arbetsgiva­ren och vi jobbar mycket med det, säger Mikaela Waltersson (M), regionstyr­elsens ordförande.

Margit Bik (S), som är vice ordförande för Hallands sjukhus, håller inte med:

– Jag vet hur hårt vår personal sliter för att ge våra invånare den bästa möjliga vården. Det är hög tid att Region Halland ger ett tydligt besked till personalen – vi ser er, och vi ska göra det bättre för er, menar hon.

Slutligt beslut om motionen fattas av regionfull­mäktige i slutet av februari.

 ?? Bild: Benjamin Andreasson/jari Välitalo/roger Larsson ?? ”Det är hög tid att Region Halland ger ett tydligt besked till personalen – vi ser er, och vi ska göra det bättre för er”, menar Margit Bik (S), som vill att Region Halland ska ha som uttalat mål att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgiva­re. Men motionen röstades ner i regionstyr­elsen.
Bild: Benjamin Andreasson/jari Välitalo/roger Larsson ”Det är hög tid att Region Halland ger ett tydligt besked till personalen – vi ser er, och vi ska göra det bättre för er”, menar Margit Bik (S), som vill att Region Halland ska ha som uttalat mål att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgiva­re. Men motionen röstades ner i regionstyr­elsen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden