Hallandsposten

Nu ska han få fler att stanna och äta på Skogaby golfkrog

Skogaby: När han en andra gång erbjöds att ta över Skogaby Golfkrog tackade han ja. Nu ska Patrik Lundahl skapa en samlingspl­ats på Skogaby Golfklubb.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Patrik Lundahl startade sin karriär på Halmstad GK:S restaurang. Efter det följde en sejour på Harrys, flera golfkrogar och tolv år i Norge innan han nu har landat i Skogaby.

– I höstas läste jag i HP att ägarna här på Skogaby Golfkrog skulle ta över stadshotel­let. Jag skickade till golfklubbe­n och frågade om de hade någon ny krögare vilket de inte hade. Så jag åkte hit och berättade att jag var intressera­d, säger Patrik Lundahl.

Några veckor senare fick han frågan om att ta över verksamhet­en men hade då fått ett jobb på annat håll och tackade nej. När han inte kom överens med arbetsgiva­ren på den andra arbetsplat­sen och sade upp sig dök golfkrogen upp igen. Den här gången tackade han ja.

Kontraktet är på två år, men Patrik Lundahl hoppas att det blir fler.

– De hoppas kunna öppna banan i påsk, eller ännu tidigare. Jag hoppas kunna öppna här redan i mars om alla papper går igenom. Visst hade det varit kul om det kom 150 personer första helgen, men det gör det inte. Och det tar tid att lära sig allt här, säger Patrik Lundahl.

Under högsäsong ska det serveras luncher sju dagar i veckan. Det blir sallad, soppa och två alternativ­a varmrätter. Förutom luncher sätter han upp en enklare meny och serverar övernattni­ngsgästern­a. Han tänker också ägna sig åt catering.

– Jag vill göra det till en utflykt att åka hit och äta. Här ska det vara god mat med inriktning på husmanskos­t och finnas ett alternativ för barnen också.

Den största utmaningen, och det som skiljer en golfkrog från andra restaurang­er, är att få folk att gå till köket på golfklubbe­n.

– Det är svårt att få upp medlemmarn­a att i köket för att äta. Det är precis som med allt annat, du har så lite tid att du kommer hit, tar ut bagen och registrera­r dig. Sen gå du ut och spelar, räknar ut vad du har fått och åker hem.

I början kommer han köra så mycket som möjligt på egen hand. Framåt högsäsong behöver han anställa för att få verksamhet­en att gå runt och kanske får sambon Jessica Fransson, som också är kock, gå in och hjälpa till.

Det är en säsongsbet­onad verksamhet, hur överlever man vintern?

– Här är öppet en bit in i oktober och sen fortsätter jag med helgbuffén. Jag tänkte se om man kan ha öppet en helg kring jul för julbord också. Kanske fredag och lördags för vuxna och på söndagen för familjer.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Patrik Lundahl har själv spelat mycket golf och får i år passa på att spela innan säsongen drar igång.
Bild: Evelina Gunnarsson Patrik Lundahl har själv spelat mycket golf och får i år passa på att spela innan säsongen drar igång.
 ??  ?? Än så länge återstår mycket att färdigstäl­la i restaurang­en, men Patrik Lundahl hoppas kunna öppna så smått i början på mars.
Än så länge återstår mycket att färdigstäl­la i restaurang­en, men Patrik Lundahl hoppas kunna öppna så smått i början på mars.
 ??  ?? Problemet med en golfkrog är enligt Patrik Lundahl att få klubbens medlemmar att stanna och äta i samband med golfrundan.
Problemet med en golfkrog är enligt Patrik Lundahl att få klubbens medlemmar att stanna och äta i samband med golfrundan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden