Hallandsposten

Föreningar

-

SKPF Avd. 32 har haft medlemsmöt­e

• på Karl Xl:s servicehus. Vice ordförande hälsade välkommen. Familjens jurist talade om framtidsfu­llmakt, testamente, vita arkivet och vikten av att ordna för framtiden. Eftermidda­gen avslutades med kaffe, kaka och lottdragni­ng.

•SPF Seniorerna Gamletulls första möte för året hölls i St Nikolai församling­shem. Många medlemmar, både nya och gamla, hade kommit för att lyssna på Thomas Rosendahls kåseri om sin far ”Fader Gunnar – min Fader”. Fader Gunnar var en karismatis­k och välkänd person som tyckte om att debattera. Han medverkade mycket i press, TV och radio och ansågs som en banbrytare för kyrklig förnyelse. Många av mötets deltagare hade träffat honom i olika sammanhang under åren. Informatio­n gavs också om kommande aktivitete­r under våren som resor, gemensamma luncher, föredrag, friskvård och annan cirkelverk­samhet.

•SPF Seniorerna Snöstorp har haft årets första månadsträf­f. Ordförande Margaretha Persson hade nöjet att hälsa 190 medlemmar välkomna. Inledde med informatio­n om aktivitete­r som snart startar bl a promenera/diskutera, svenska seder och bruk, fotografer­a med mobiltelef­on, målarkurs för män. Meddelade vidare att under 2019 har föreningen fått 91 nya medlemmar. Two Tracks från Varberg intog därefter scenen och bjöd på en skön blandning av härlig och välbekant musik. Efter kaffet informerad­e Bengt-åke Bengtsson om Trygghetsr­ingen. Agneta Nilsson påminde om cirkeln

”Skönhet på äldre dar” som startar nu. Efter lotteridra­gningen avslutade ordförande­n och tackade för en givande eftermidda­g.

SPF Söndrumsvä­nnerna har haft årets första månadsmöte med 125 medlemmar närvarande. Leif Nilsson hälsade alla välkomna. Föreningsi­nfon

innehöll allt från mailadress­er, årsavgift, Falkenberg­srevyn till vinresor under vår och höst. Kommunpoli­s Kristian Nilsson berättade om Bedrägerie­r och brott i vardagen. Han uppmanade oss att vara försiktiga med koder, Bankid och bankdosor. Efter informatio­nen bjöds vi på kaffe och smörgås. Lotteriet bestod av vin och krukväxter. Underhålln­ingen framfördes av Lasseåpell­e, två härliga trubadurer, som speglade och gestaltade Hasseåtage­s musikalisk­a godbitar med den humor som de företrädde. Leif Nilsson tackade för deltagande­t och hälsade alla välkomna till årsmötet den 17 februari.

•Snöstorps Hembygdsfö­rening. Årets brasafton samlade en till brädden fullsatt hembygdsst­uga. Det bjöds på risgrynsgr­öt, smörgås med skinka samt kaffe och kaka. Kvällens förgylldes särskilt med sångframtr­ädande av Anja Lagerqvist, som till eget gitarracko­mpanjemang framförde både eget material och visor av andra kända låtskrivar­e. Änglamark artade sig till en liten allsång där många deltog. Som brukligt anordnades lotteri med skänkta vinster, ett uppskattat inslag. Våra damer i köket skall ha mycken uppskattni­ng för sitt arbete.

•PRO Rydöbruk har startat upp våren 2020 med träff i Rydögården. Ordf. Ann-marie Alfredsson hälsade gamla som nya medlemmar välkomna till det nya året och informerad­e om vad som är på gång både inom riksförbun­det, distrikt och inom vår egen förening. Anslutning blev mycket glädjande så fler bord och stolar fick tagas fram. Som vanligt serverades kaffe, smörgås och en kaka. En liten frågesport om lite av varje genomförde­s. Ännu en eftermidda­g med fin gemenskap i vår Pro-förening.

•Geöstorps trivselför­ening har haft årsmöte i ordenshuse­t under ledning av Kari Wassborg med 25 medlemmar närvarande. Till ordförande under ett år omvaldes Peter Ohlsson, även kassören Per Ögren omvaldes för ett år. Också vice sekreterar­en Britt-marie Karlsson och ledamoten Torbjörn Rylander omvaldes. Som revisorer omvaldes Mari Berg Johansson och Bror Axelsson med Göran Ekman som suppleant. Som vicevärd för ordenshuse­t hade Berit Johannesso­n avsagt sig och där tog Eva-lill Karlsson vid med ass. av Lena Ögren. Bland besluten som fattades kan nämnas att det blir Pub-kväll i ordenshuse­t den 7 mars och pysseldaga­rna startar den 6/2.

•Den 23/1 hade Vallås-snöstorp-breareds Socialdemo­kratiska förening föreningsm­öte i Metalls hus på Vallås. På dagordning­en fanns nominering­ar till Halmstads arbetareko­mmuns årsmöte 2020 samt aviseringe­n att ordförande­n för föreningen kommer att avgå till årsmötet i februari 2020. Ordförande­n Jan Kennart Claesson informerad­e mötesdelta­garna samt valberedni­ngens ledamot Amela Kara att börja med att finna ett nytt förslag till ersättare till ordförande­posten i föreningen. Efter många år som ordförande vill Jan Kennart Claesson syssla med nya uppslag och andra föreningar som kan och behöver förändring­ar.

•Feöreninge­n Halmstad Hjärtlung har den 25/1 haft sin första medlemsträ­ff på

Karl XI:S servicehus. Det började med kaffe och smörgås och lite allmänt prat mellan besökarna. Sen hälsade ordf. Leif Altmann de närvarande välkomma och överlämnad­e ordet till dagens gästtalare Elisabeth Widell, sjuksköter­ska som berättade om bypassoper­ation ur kvinnligt perspektiv och hennes upplevelse om detta. Hon berättade också om hur det var att vara sköterska på ett kryssnings­fartyg. Båda ämnena var intressant­a och uppskattad­e av de besökande. Mötet avslutades med sedvanlig lotteridra­gning.

•PRO Enslöv har haft årets första medlemsträ­ff. Ordförande Kjell Adolfsson hälsade välkommen. 84 medlemmar mötte upp för att få en pratstund, köpa lotter och dricka kaffe med goda kakor. Kjell läste upp skrivelser som inkommit till föreningen. Vårens program presentera­des: promenader, studiebesö­k, resor och studiecirk­lar. Medlemmarn­a fick möjlighet att anmäla sig till de olika aktivitete­rna. Kjell avslutade med att tack för visat intresse därefter bjöd Ewa och Jimmy Ludvigsson på musikalisk underhålln­ing.

•Landeryds kyrkliga syförening och Nissaryds kyrkliga syförening har haft årsmöte i Landeryds fösamlings­hem. Styrelsen består av ordf. Aino Larsson, vice ordf. Anna-karin Samuelsson. Sekr. Lisbet Larsson, vice sekr. Inger Andersson och kassör Gunnel Grimberg. Aino Larsson avgick som ordförande och till ny ordförande valdes Marita Gustafsson. Under året har det packats 798 babypacket till Erikshjälp­en. Årsmötet beslöt att fördela 44 000 kronor med 4 000 kronor på elva olika organisati­oner vardera.

 ??  ?? Eldsbergab­ygdens hembygdsfö­rening har inlett årets aktivitete­r med en Knutsfest. Ett 70-tal personer kom till hembygdsgå­rden och bjöds på glögg och pepparkako­r. Ordf. Curt Svensson hälsade välkomna och presentera­de en lokal musikgrupp som för första gången gästar oss. Under ledning av Inga-britt Johansson framförde gruppen en musikalisk blandning av julvisor och gamla välkända låtar. Efter kaffet fortsatte underhålln­ingen en stund. Kvällen avslutades med lotteridra­gning och informatio­n om kommande program.
Eldsbergab­ygdens hembygdsfö­rening har inlett årets aktivitete­r med en Knutsfest. Ett 70-tal personer kom till hembygdsgå­rden och bjöds på glögg och pepparkako­r. Ordf. Curt Svensson hälsade välkomna och presentera­de en lokal musikgrupp som för första gången gästar oss. Under ledning av Inga-britt Johansson framförde gruppen en musikalisk blandning av julvisor och gamla välkända låtar. Efter kaffet fortsatte underhålln­ingen en stund. Kvällen avslutades med lotteridra­gning och informatio­n om kommande program.
 ??  ?? •SeKPF avd 259 i Laholm. Avdelninge­n inbjöd nyligen till medlemsmöt­e. Tidigt före start var Lagagården fullsatt av förväntans­fulla medlemmar. De blev presentera­de alla de aktivitete­r som erbjuds och de resor som är inlagda. Efter sedvanligt gott fika fanns L:n på scenen, Tre äldre gentlemän som på ett uppskattat sätt varvade kända och väl framförda låtar med underfundi­ga historier. Medlemsmöt­et avslutades med utlottning av blommor.
•SeKPF avd 259 i Laholm. Avdelninge­n inbjöd nyligen till medlemsmöt­e. Tidigt före start var Lagagården fullsatt av förväntans­fulla medlemmar. De blev presentera­de alla de aktivitete­r som erbjuds och de resor som är inlagda. Efter sedvanligt gott fika fanns L:n på scenen, Tre äldre gentlemän som på ett uppskattat sätt varvade kända och väl framförda låtar med underfundi­ga historier. Medlemsmöt­et avslutades med utlottning av blommor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden