Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:t Olofs kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Mary Andersson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Elisabeth Almqvist Hansson Där rosor aldrig dör, en trad. melodi. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Avsked togs i kapellet och som avslutning spelades Jag har hört om en stad av L. Lithell.

I Snöstorps kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Gösta Bengtsson, Halmstad. Som inledning spelades Stardust med Svend Asmussen Quartet. Officiant var Claes Vetterlein. June night med Svend Asmussen samt Hello Dolly med Louis Armstrong spelades upp. Familj och vänner tog avsked i kyrkan till toner av en sockerbaga­re, A. Tegnér. Som avslutning spelades What a wonderful world av Louis Armstrong.

I Enslövs kyrka hölls på fredagen begravning­sgudstjäns­t i stillhet för Jan Berntsson, Åled. Officiant var komministe­r Joachim Franzén och för musiken svarade kantor Birgitta Eliasson.

I Hishults kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Anders Gustafsson, Hishult. Som inlednings­musik så spelade organisten Gunnar Nilsson på orgel, Amazing Grace. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik så spelades på cd Strövtåg i hembygden – Mando Diao. Präst var Åsa Carmesund.

I Långaryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Åke Jakobsson, Olshult. Som inledning spelade kantor Regina Burton Som en bro över mörka vatten av P. Simon varefter solisten Lotta Elisson sjöng Sparvöga av M. Fredriksso­n. Officiant var komministe­r Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog dottern med familj tillsamman­s med syskon, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Evighet av T. Andersson-wij och som avslutning spelade kantorn Air av J. S. Bach.

I Harplinge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Curt Johansson, Gullbrands­torp. Som inledning spelade organist Sven Engström Tröstevisa av B. Andersson. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Guds kärlek är som stranden av A. Frostensso­n.

I Söndrums kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kurt Nilsson, Söndrum. Som inledning spelade kantor Akiko Watanabe Öppna landskap av U. Lundell. Officiant var komministe­r Per Moberg. Familj och vänner tog avsked i kyrkan och som avslutning spelades Tro av M. Fredriksso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden