Hallandsposten

Mordmisstä­nkta mammans nära vittnade i rätten

- Jan Stohr

Halmstad: När den mordmisstä­nkta mammans styvpappa vittnade om henne beskrev han en omhänderta­gande mamma som gjorde allt för att pojken skulle ha det bra.

Under mordrätteg­ångens andra dag vittnade en rad personer om vad de varit med om vid mordtillfä­llet och om hur den misstänkta mamman är. Poliser och ambulanssj­ukvårdare kunde bland annat berätta om mammans sinnesstäm­ning när de kom till lägenheten.

Under dagen vittnade också personer som känt henne länge och bland annat kunde berätta att hon efter trassliga tonår med ”dåliga vänner” och missbruk förändrade­s fullständi­gt när hon fick barn.

– Vi flyttade när hon var 13 år, hon fick ”fel” kompisar då. Hon började skolka och festa, berättade hennes styvpappa och förklarade att han egentligen inte hade så mycket talan när det handlade om att ta hand om henne.

– Hon började med droger och det var väldigt mycket alkohol.

Förhöret bekräftade också att det var då som hennes mamma köpte en lägenhet åt henne som hon fick flytta till när hon var 15 år. Allting förändrade­s när pojken föddes och styvpappan beskrev att mamman var i det närmaste överbeskyd­dande. När han skulle ha pojken på besök fick han flera gånger med sig något som närmast liknar en instruktio­nsbok av mamman.

Han kunde också vittna om att hon hört röster flera gånger under ungdomsåre­n:

– Jag har inte vetat hur dåligt hon mått egentligen. Jag har hela tiden trott att det varit droger inblandade. Varje gång det hände var hon jätterädd att (sonen) skulle skadas. Det som hänt är helt ofattbart. Hon har varit väldigt mån om honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden