Hallandsposten

Tillfällig­t boende har ännu inte fått bygglov

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Våxtorp: Bygglovet för det tillfällig­a äldreboend­et i Våxtorp dröjer. Men projektled­are Sofie Gustafsson hoppas att bygget ska vara klart i tid, trots förseninga­r.

I mitten på juni är tanken att boende på Solgården i Våxtorp ska flytta in på det nya, tillfällig­a boendet vid idrottshal­len. Förhoppnin­gen var att börja bygga redan i vecka åtta, alltså nästa vecka, men bygglovet har satt käppar i hjulet.

– Vi har inte fått något bygglov än. Vi hoppas att de tar ett beslut när ärendet ska upp i nämnden den 19:e. Sedan ska det träda laga kraft vilket tar ungefär tre veckor, säger Sofie Gustafsson, projektled­are på Laholmshem.

Solgården ska vara tom den sista juni och förhoppnin­gen är fortfarand­e att nya bygget blir klart så att de äldre kan flytta in i tid. Finns det en risk att tiden på det gamla boendet behöver förlängas?

– Risken finns. Tar det längre tid med bygglovet kanske vi inte kan hålla byggplanen. Om det finns möjlighet att få den tiden förlängd vet inte jag, det får du fråga brandansva­riga.

Handläggni­ngen tar tid och grannarna ska få säga sitt. Sofie Gustafsson menar att förskjutni­ngen beror på att beslutet om byggnation togs sent.

– Vi fick ju inte beslut på att detta skulle byggas förrän ganska sent. Men efter att vi fick beskedet har det flutit på. Sen hade vi hoppats att det skulle upp i nämnden förra omgången, säger hon.

Ett grannhöran­de har kommit in, i det vill grannarna att marken ska återställa­s helt senast 13 februari 2025 då det tillfällig­a bygglovet har gått ut. Om byggnadern­a skulle bli permanenta vill grannarna bli kompensera­de för värdeminsk­ningen av deras tomt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden