Hallandsposten

Hammers gjorde jobbet – utökade serieledni­ngen

Två matcher kvar. Och nu leder Halmstad Hammers Allettan med tre poäng före Troja Ljungby efter att ha ”gjort jobbet” mot nästjumbon Skövde inför 960 personer i Halmstad arena.

-

– Ett bra resultat i en ganska dålig division 1-match. Men det var sån konstig stämning i dag. Spelarna var tysta liksom publiken – en enorm skillnad mot senast mot Troja, säger assisteran­de tränaren Tony Lindström som tillsamman­s med Mikael Arnudd i en sjuk Fredrik Johanssons frånvaro fick ta hand om coachninge­n.

Jodå, det var ett trött Hammers som öppnade matchen, där drabbninge­n mot Troja Ljungby i måndags uppenbart satt kvar i benen.

Tempot och intensitet­en var låg, hjärnorna trötta, benen sega och därför också felbeslute­n och felpassnin­garna många, även om den defensiva discipline­n fanns kvar framför en storspelan­de Anton Malmborg.

– Det var Anton som räddade oss i dag. Han stod upp när hans lagkamrate­r lämnade över ansvaret på andra. Men det stod mycket på spel för båda lagen så det var mycket nerver med i bilden också, berömmer Lindström.

” Anton stod upp när hans lagkamrate­r lämnade över ansvaret på andra.

För det var ändå Hammers som klev av den första perioden med 1–0 i ryggen sedan Carl Westberg i power play satt upp pucken rakt upp i Hugo Fagerbloms nättak sedan han i anfallet dessförinn­an hade varit nära att bjuda Skövde på ett friläge.

Västgötarn­a kändes rappare och hetare, men så hade hemmalaget en viss Anton Malmborg i målet.

Det blev Skövde varse inte minst i den andra perioden. Dels när Rasmus Gustafsson bjöds på ett friläge i boxplay av ett ofokuserat Hammers där Malmborg dock stod i vägen (26). Men framför allt när Skövde kom tre mot en efter ett misslyckat hemmabyte och Dennis Santesson tycktes ha öppet mål (35). Förutom en viss Malmborg då i målet...

I stället trampade Hammers igång i slutet av perioden och Melker Iversen hann pricka stolpen innan Kevin Loppatto visade hur man gör i ett två mot ett-läge när han med ett dragskott satte 2–0 (38.33) i Fagerbloms högra kryss.

– Alla krävde seger mot Skövde så det var ändå starkt att vi klarade av det, inflikar Tony.

När sedan hemmalaget fick en drömstart på den tredje perioden när Martin Pärna skrinnade sig fri och med en backhand iskallt lade in 3–0 redan efter 23 sekunder var Skövde ett slaget lag.

Hammers var flera gånger om nära 4–0 i matchens bästa power play (44) när pucken ven runt och på Hugo Fagerblom, men i stället skulle Melker Iversen styra in 4–0 på pass Ludvig Nilsson 54.24 in i matchen – ett mål som väckte stor irritation i Skövde då backen Anton Brandhamma­r låg skadad nere i ena sarghörnet.

Anton Malmborg tycktes länge få hålla nollan, men efter två Hammers-utvisninga­r samtidigt som Skövde plockade målvakten kunde ha i spel tre mot sex inte hindra Alexander Henriksson att trycka in 4–1 (58.10).

Med två omgångar leder Hammers serien med tre poäng före Troja Ljungby och fyra före Huddinge. Avslutning­en blir en rysare.

Tony Lindström

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Jubel i Hammers sedan Kevin Loppatto (i mitten) gjort det psykologis­ka 2–0-målet mot Skövde.
Bild: Roger Larsson Jubel i Hammers sedan Kevin Loppatto (i mitten) gjort det psykologis­ka 2–0-målet mot Skövde.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden