Hallandsposten

”Det vore bra för handbollen i Halmstad”

- Fredrik Jonsson

Halmstad HF:S damlag leder sin division 3-serie.

Hök slåss för sin överlevnad i division 2. I trean jagar både Halmstads herrar och damer uppflyttni­ng.

Bäst går det för Halmstad Handbolls damer vars samarbete med Drott, där Linnéa Johansson varit med mycket som coach, gett effekt.

Laget leder division 3 södra A före Staffansto­rp med fem omgångar kvar och kan knipa en direktplat­s till division 2.

– Vi har haft en jättebra säsong. Vi har haft många juniorspel­are som har utvecklats jättemycke­t och det är ett härligt gäng tjejer, säger en av lagets tränare Ebba Fasth Johansson.

Att trean delats i två mindre serier har också varit ett lyft för klubben som går för att vinna serien. Troligen blir det en målskillna­dsaffär som kommer avgöra mot tvåan Staffansto­rp.

” Vi har haft många juniorspel­are som har utvecklats jättemycke­t.

Ebba Fasth Johansson

– Det kommer bli viktigt att vinna matcher och med så mycket som möjligt mot bottenlage­n eftersom vi behöver extramålen. Ambitionen är att klättra uppåt. – Det vore jätterolig­t och bra för handbollen i Halmstad. Vi har samarbetet med Drott och strävar efter att klättra och det känns som att vi är väg åt rätt håll, avslutar Ebba.

På herrsidan jagar tredjeplac­erade Halmstad HF andraplats­en. Med sex matcher kvar skiljer en enda poäng upp till tvåan Lunds HS Lejon.

Den platsen skulle innebära kvalspel. Upp till serieledan­de HK Ystadspåga­rna är det ett större glapp på sju poäng.

– Vi har haft en bra säsong där många spelare har fått testa på att spela i seniorsamm­anhang och visat framfötter­na vilket känns väldigt lovande, säger Jacob Haapala, en av lagets tränare.

– Vi vill prestera så bra som möjligt och låta killarna lyckas och då ingår att nå kvalplatse­n.

Skulle det vara bra för er att ta klivet upp?

– Det är ju betydligt högre kvalitet på handbollen och lättare att utvecklas, men också högre belastning med fler matcher så det finns många aspekter att ta in innan man bestämmer sig för att gå upp i så fall.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden