Hallandsposten

HIBK går för serieseger­n – vill ha slutspelsd­erby

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Det börjar dra ihop sig inför avslutning­en av division 2 i innebandy. Halmstad IBK är redan klart för slutspel, medan Kusten har allt i egna händer.

Redan i fjol tog sig Kustens IF till slutspel i hopp om en plats i division 1. Nu har laget ett gyllene tillfälle att upprepa bedriften inför avslutning­en på division 2.

– Vi har haft som mål redan från start att ta oss till slutspelet och vi har verkligen satsat allt för att nå dit, säger tränare Adam Andersson.

Han är en av två nya tränare i ledarstabe­n inför denna säsong och basar över ett ungt lag med framtidsvi­sioner.

– Vi har spelare som vill spela innebandy i laget och det gör också att vi spelar en rolig innebandy. Det är klart att man som lag alltid vill uppåt i seriesyste­met men vi är inne i en generation­sväxling och har inte bråttom, säger Andersson och tillägger:

– Det skulle bara vara en superbonus om vi går upp i ettan i år.

Kusten har tre matcher kvar att spela och ligger just nu på fjärdeplat­sen, sista platsen till slutspel, med tre poäng till godo på femman Onsala.

– Vi möter dessutom de tre sämsta lagen i serien i de sista matcherna och jag tror att det är tre segrar som gäller om vi ska gå till slutspel, säger Andersson och syftar till åttan Veddige, nian Glommen och tian Sandö.

För det andra lokala laget är slutspelsp­latsen redan säkrad.

Halmstad IBK har heller aldrig hymlat om att laget går för att ta sig upp i division 1 igen – serien Halmstad trillade ur efter fjolårssäs­ongen.

– Alla spelarna är inställda på att ta en plats i ettan, säger Johan Stål, tränare i Halmstad.

Inför de tre sista matcherna handlar mycket om vilken av toppplacer­ingarna som laget kommer att sluta på och vilken som blir motståndar­en.

– Vi går för tre segrar och för att sluta etta i tabellen. Det hade varit roligt att få möta Kusten i slutspelet, säger Stål.

För Halmstads del handlar avslutning­en om matcher mot serieledan­de Vinberg, tabelltrea­n Falkenberg och nian Glommen.

– Det är nu det roliga börjar. Det har väl inte varit jätteinspi­rerande att spela mot lag som inte vill spela innebandy utan som i stort sett gett oss bollen och backat hemåt, säger Stål och fortsätter:

– Men nu tänker jag att vi kommer att släppa loss rejält.

Halmstad har gått runt på alla spelare i matcherna men det kommer det att bli ändring på.

– Det kommer vi inte att göra på söndag. Samtidigt har vi varit rejält nedtränade ett tag nu och det släpper vi också på, säger Stål.

För de lag som tar sig förbi slutspelet väntar sedan en kvalserie mot lag från Skåne.

 ?? Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv ?? Ett nytt Halmstadde­rby mellan Kusten och Halmstad kan bli verklighet i slutspelet. Då krävs det att Halmstad kniper förstaplat­sen i serien och att Kusten försvarar sin fjärdeplat­s.
Bild: Carl Fredrik Johansson/arkiv Ett nytt Halmstadde­rby mellan Kusten och Halmstad kan bli verklighet i slutspelet. Då krävs det att Halmstad kniper förstaplat­sen i serien och att Kusten försvarar sin fjärdeplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden